Turistička promocija Crne Gore u Trebinju: Crna Gora i BiH njeguju dobru saradnju
Iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG) zadovoljni su saradnjom sa bh. lokalnim turističkim organizacijama, a nadaju se dobroj promociji u Trebinju.

Amel Dedeić savjetnik direktorice NTO CG, za „Jadran Boku“ kaže da su zadovoljni , jer su do sada u BiH imali zapaženu promociju.

“U BiH obišli smo Banjaluku, Bijeljinu u Sarajevu smo imali jako zapaženu promociju, danas smo u Trebinju i nadam se dobrom odzivu kao i u ostalim gradovima. Saradnja je izuzetno dobra, mi ovu saradnju njegujemo i sa turističkim organizacijama u BiH. Zaista je na visokom nivou i mislim da će se nastaviti i u buduće”,  objašnjava Dedeić.

Danas se u Trebinju između ostalih predstavlja i Turistička organizacija Budva.  Ivana Rebić ispred TO Budva objašnjava da imaju jako lijepu saradnju sa Turističkom ogranizacijom Trebinja.

“U okviru naših promotivnih aktivnosti u regionu, nakon Banjaluke, Sarajeva i Mostara još jednom smo ovog mjeseca u Trebinju, inače nama veoma bliskom i dragom gradu. Moram pohvaliti odličnu saradnju koju imamo sa TO Trebinje. Ovdje smo predstavili ponudu Budve i Crne Gore, jer su sa nama i partneri iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore”, ističu iz TO Budva. 

Budva ovog ljeta nudi bogat kulturno- zabavni program poručuju iz Turističke organizacije Budva.

“Budva je za građane BiH sigurna destinacija, nadam se da niko iz BiH, posebno Trebinja neće zaobići Budvu. Ponuda je raznovrsna i obuhvata velike smještajne kapacitete u privatnom smještaju. Cijene se kreću od 10 eura u privatnom smještaju. Veoma  su povoljne cijene u hotelima od tri zvijezdice 30 eura, u hotelima sa četiri zvjezdice cijene se kreću do 40 eura, dok od čak 97 eura mozete pronaći smještaj u hotelima sa pet zvjezdica”, objašnjavaju iz TO Budva.

Direktorica  TO Trebinje Mirjana Putica kaže da se raduju svakoj saradnji sa turističkim organizacijima iz Crne Gore.

“Danas su stigli u Trebinje, da našim građanima I turistima prezentuju ljetnju turističku ponudu i sadržaje i manifestacije koje će biti realizovane ovog ljeta. Kampanje se realizuje shodno sklopljenom protokolu o saradnji koji imaju sa organizacijima iz Crne Gore a plan je da se i Trebinje predstavi širom Crne Gore,u sklopu nove ljetnje kampanje “Grad koji volite”, najavljuju iz trebinjske turističke organizacije.

Pozitivne impresije od strane gostiju iz BiH potvrđuju i podaci Uprave za statistiku Crne Gore MONSTAT, prema kojima je tokom 2021. godine Crnu Goru posjetilo skoro 215.000 turista iz BiH, što predstavlja rast od oko 5% u odnosu na rekordnu 2019. godinu i što ih svrstava na drugo mjesto u strukturi ostvarenih dolazaka inostranih turista. Otvaranje avio linije Banja Luka – Tivat od strane nacionalne avio kompanije Air Montenegro otvorilo je mogućnost da gosti iz BiH koriste i ovaj vid prevoza što će sasvim sigurno dodatno pospješiti turistički promet sa ovog tržišta.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga