Turizam i kultura

Pogledajte kako izgleda hotel sa nula zvjezdica

„Nisam mogao spavati“ ili „moja je soba je previše bučna“ česte su pritužbe u hotelima, ali braću Riklin takve kritike uopšte ne diraju.


Pogledajte kako izgleda hotel sa nula zvjezdica

Foto: Nezavisne novine


Švajcarski konceptualni umjetnici lansirali su „antiidiličnu“ verziju svog koncepta hotela sa nula zvjezdica.

Gosti na raspolaganju imaju tek bračni krevet na platformi bez zidova i plafona, smješten uz put pokraj benzinske postaje u švajcarskom selu Sailon, na jugu zemlje, u kantonu Valais.

U galeriji možete vidjeti raniju verziju hotela s nula zvjezdica, smještenu u zagrljaju planina, na koju se ne bismo nimalo bunili.

Kao što se može zaključiti, braći Riklin ovo nije prva takva instalacija – prethodne verzije bile su postavljene u idiličnom švajcarskom selu ili čak u bunkeru, ali nova soba bez plafona ima pogled na znak koji pokazuje cijene goriva i automobile u prolazu, prenosi portal Pun kufer.

Svojom umjetničkom instalacijom braća žele da ukažu na promjene koje su potrebne društvu – vrijeme je da počnemo razmišljati o problemima u svijetu: klimatskim promjenama, ratu i načinima na koje štetimo planeti.

-U novoj antiidiličnoj verziji hotela nije poenta u spavanju, nego razmišljanju o trenutnoj situaciji u svijetu – kaže Frank Riklin, a njegov brat Patrik dodaje: „Sad nije vrijeme za spavanje. Moramo reagovati.“

Projekat, koji je razvijen s hotelijerom Danielom Charbonnierom sadrži i tri druge, mirnije sobe s „nula zvjezdica“ u vinogradu i na slikovitoj padini.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga