Gašić: Nadamo se dobroj turističkoj sezoni,uskoro projekat turističkih vaučeraGašić: Nadamo se dobroj turističkoj sezoni,uskoro projekat turističkih vaučera

Foto: Jadran Trebinje


– Vrlo brzo ćemo krenuti sa projekta turističkih vaučera, koji je lani odlično sproveden na teritoriji Republike Srpske i imao ogroman odziv. Skoro za 50 odsto imali smo više dolazaka turista u odnosu na prošlu godinu – izjavila je ministarka Suzana Gašić, gostujućiu Jutarnjem programu.

Kako Gašićeva kaže, seoskom turizmu treba posvetiti više pažnje, jer on nosi mnogo prednosti, prvenstvno u vidu podsticaja.

– U Beogradu je nedavno održan sajam turizma, a biće održan i u Banjaluci – priča Gašićeva.

Kada je riječ o životnim namirnicama, Gašićeva ističe da namirnica ima dovoljno, ali i da Vlada Republike Srpske neće dopustiti nestašicu osnovnih potrepština.

– Uvoz pšenice se odvija redovno, svi ugovoreni poslovi se odvijaju regularno, ali situacija u svijetu i ratni sukobi utiču na sve nas. Ljudi ne moraju masovno da kupuju namirnice, ne susrećemo se nestašicom hrane – dodaje Gašićeva.

Gašićeva podsjeća da je izvršena nabavka pšenica, šećera, ulja, soli, s tim da je odlučeno da se nabavi više od predviđenog.

– Vlada Republike Srpske nikada ne bi dozvolila da nešto nedostaje našim građanima i svi se nadamo da će se nemili događaji oko nas smiriti, da se svi možemo vratiti svom standardnom životu – rekla je je Gašićeva.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga