Skip to main content

Večeras odluka o Đokovićevom boravku u Australiji
Ðokovićevi advokati će sutra prije podne po australijskom vremenu, odnosno večeras u ponoć po srednjoevropskom, imati na raspolaganju dva sata da obrazlože Novakov slučaj, kao i nadležno odjeljenje vlade Australije, koje bi trebalo da iznese svoju argumentaciju do sutra u 15 časova, potvrđeno je iz federalnog suda.

Ministar zdravlja Greg Hant je na današnjoj konferenciji za novinare odbio da komentariše Novakovo zatvaranje, ali je lakonski primijetio da su vize ukinute još nekolicini učesnika.

Ne pominjući direktno Novaka, ministar finansija Sajmon Birmingem, izjavio je na televiziji Kanal 9 da „postoji jasna razlika između viza i uslova za ulazak“ i naglasio da uslovi za ulazak imaju prioritet u odnosu na vizu.

Ðoković osporava odluku da mu se ukine viza i u subotu je prekinuo ćutanje predočivši da mu je odobreno izuzeće zbog preležanog kovida-19 u decembru prošle godine.

Drama i skandal u Melburnu potresli su svijet tenisa i izazvali tenizije između Srbije i Australije, ali i postali poligon za ekslaciju sukoba između vakcinisanih i antivaksera širom svijeta, prenosi Rojters.

Češka igračica Renata Voracova, koja je bila zatočena u istom pritvorskom hotelu kao i Ðoković i kojoj je ukinuta viza zbog problema sa izuzećem od vakcine, napustila je Australiju, a prethodno je ušla u zemlju i igrala na jednom turniru.

Ðokovićeva situacija je skrenula pažnju svjetske javnosti i na skromno zdanje hotela u Melburnu koji je do „slučaja Novak“ bio najpoznatiji po azilantima koji su se žalili da im australijske imigracione vlasti daju ucrvljanu hranu za jelo.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci