Skip to main content

Svešteniku nije dozvoljeno da posjeti Novaka, oglasio se i teniser
Tim povodom se saopštenjem oglasio episkop SPC australijsko-novozelandski koji je naveo da Mitropolija australijsko-novozelandska osuđuje takvo kršenje ljudskih i vjerskih prava.

Episkop australijsko-novozelandski naveo je da su Lončara australijske granične vlasti odbile sa obrazloženjem da nikome nije dozvoljen ulaz u objekat koji se koristi kao pritvor za migrante zbog kovid restrikcija koje su na snazi.

– Obavješteni smo da vjerske posjete nikom od pritvorenih nisu dozvoljene još od jula 2021. godine. Štaviše, od početka pandemije objekat je zatvoren za posjete bilo koje vrste na duži vremenski period, zbog čega su pritvorenici lišeni duhovne i emotivne podrške sveštenstva, bez obzira na vjersku pripadnost. Upozoravamo na ovo grubo kršenje osnovnih ljudskih prava i pozivamo odgovorne u vlasti da hitno dozvole slobodan i nesmetan pristup ljudima koji će pružiti pastirsku i emotivnu podršku za sve ljude u pritvoru – navodi se u saopštenju Kancelarije episkopa objavljenom na sajtu Mitropolije australijsko-novozelandske SPC .

U saopštenju se navodi i da Mitropolija australijsko-novozelandska osuđuje kršenje ljudskih i vjerskih prava, kao i prirodu postupanja prema svima koji se nalaze u pomenutom pritvoru.

Kako je navedeno, večeras će u znaku molitvene podrške biti služen moleban ispred objekta u kojem se u pritvoru nalazi i Novak Ðoković.

Po prvi put oglasio se i Đoković

Srpski teniser Novak Đoković, koji se trenutno nalazi u karantinu u Australiji nakon što mu je odbijen ulazak u tu zemlju, oglasio se na Instagram storiju, čestitavši Božić.

– Mir Božiji, Hristos se rodi. Neka vas božija ljubav ispuni i okrepi – napisao je Đoković.

Pored čestitke za Božić, on se i zahvalio onima koji ga podržavaju.

– Hvala mojoj porodici, familiji, Srbiji i svim dobrim ljudima širom sveta koji mi šalju podršku. Hvala Bogu dragom na zdravlju – dodao je Đoković.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci