Novoformirani Ženski fudbalski klub „Leotar“ broji oko 40 članovaNovoformirani Ženski fudbalski klub „Leotar“ broji oko 40 članova

Foto:Radio Trebinje


Jelena Milović, trener ŽFK „Leotar“ i jedna od tri žene u BiH koja posjeduje UEFA A trenersku licencu nije krila oduševljenje zbog odličnog odziva na samom početku osnivanja kluba.

„Na današnjem prvom treningu došlo je 29 curica, a ukupno ih se prijavilo do sada 40. Specifičnost ženskog fudbala je ta da svi zajedno treniramo, bez obzira na godine. Naš plan je da imamo treninge tri puta sedmično i da vidimo kako se djevojčice snalaze s loptom, polako ćemo otkriti njihov talenat i dalje ćemo treninge prilagođavati njima. Kada počne školska godina, planiramo obići škole širom Istočne Hercegovine kako bismo promovisale naš fudbalski klub“, kazala je Milović.

Dvanaestogodišnja Teodora Čolić kaže da je odlučila da počne trenirati fudbal jer ga od malena voli.

„Od fudbalera najviše volim Ronalda i Kataija i oni me motivišu da i ja igram fudbal. Ovo je prvi put da treniram fudbal i ne planiram da odustanem“, dodala je Teodora.

ZFK Leotar 3.jpg (699 KB)

Jelena Milović je svojevremeno bila reprezentativka BiH, a u proteklih nekoliko godina bila je glavni trener ŽFK Radnik Bumerang iz Bijeljine. Ona je ujedno i predavač na trenerskoj školi pri N/FS BiH i trener U-17 ženske reprezentacije BiH. U radu će joj pomagati Olivera Čučković, nekada mlada reprezentativka BiH.

Osim Jelene i Olivere, u radu kluba će, koliko joj to profesionalne obaveze dozvole, aktivno učestvovati i Milena Nikolić, fudbalerka Bajera iz Leverkuzena i kapitenka reprezentacije BiH. Osim uloge ambasadora i promotera, Milena će biti kooptirana u Upravni odbor, gdje će biti zadužena za razvoj ženskog fudbala.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga