Milan Babić sportista GackaMilan Babić sportista Gacka

Foto: Opština Gacko


Babić je u sportu već 15 godina, a nagrada za najboljeg sportistu za njega predstavlja, kako kaže, veliku čast i podstrek za dalji rad i još bolje rezultate.

– U prošloj godini zbog pandemije nismo išli na dosta takmičenja. Na prvenstvu Republike Srpske u Trebinju bio sam prvak i najbolji takmičar prvenstva. Na Balkanskom prvenstvu u Nišu, prvi meč sam pobijedio, a u finalu sam izgubio tijesnom odlukom i osvojio srebro – rekao je Babić i dodao da očekuje učešće u Reprezentaciji BiH i nakon toga na Svjetskom prvenstvu.

Načelnik opštine Gacko  Ognjen Milinković čestitao je najboljim sportistima na postignutim uspjesima.

– Sportisti su naši najbolji ambasadori. Opština Gacko će i budućnosti prepoznavati ovakve ljude i timove. Bićemo uz vas, da budemo još bolji svi zajedno – poručio je Milinković.

Nagrada za najuspješniji klub pripala je Ženskom odbojkaškom klubu „Gacko“, a za najboljeg trenera proglašen jetrener  upravo ovog kolektiva  Saša Slijepčević. On je podsjetio da je ovaj klub godinama visoko rangiran u samom vrhu odbojke u BiH. Nagrada mu, priznaje, mnogo znači, ali ne smatra je samo ličnim uspjehom.

– Naš klub je u prethodnoj godini imao značajne uspjehe. U novembru smo učestvovali u šesnaestini finala CEV Čelendž kupa, koja je po rangu treće Evropsko takmičenje. U prošloj sezoni smo zauzeli treće mjesto, igrali smo finale kupa i takođe u junirskoj konkurenciji igrali finalni turnir Prvenstva Republike Srpske – rekao je Slijepčević.

Posebna godišnja priznanja uručena su i najboljem sportisti iz sportova sa invaliditetom Momiru Vukoviću iz Streljačkog kluba invalida i najboljem sportisti veteranu Gligoru Кošutiću.

Za najistaknutijeg sportskog novinara proglašen je Miloš Vasiljević, a nagrade su dobili i sportisti rekreativci Nada i Jelena Jovović.

Na svečanosti su proglašeni i perspektivni sportisti i to: Matej Mučibabić iz Kik boks kluba „Tigar“, Jovan Mastilović iz FK „Mladost“, Ivan Škiljević iz Džudo kluba „Gacko“, Ivana Mirić iz Streljačkog kluba „Mladost“, Snežana Manojlović iz ŽOK „Gacko“, Andrija Adžić iz Omladinskog košarkaškog kluba „Gacko“, Čedomir Košutić iz Šahovskog kluba „Mladost“ i Lazar Babić iz Muškog odbojkaškog kluba „Gacko“.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Gacko.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga