Skip to main content

Melburn odgovorio Đokoviću: Ne ucjenjujemo nikoga, pravila se moraju poštovati!
Kako je i sam rekao, morao je da reaguje na izjavu Srđana Đokovića, oca najboljeg tenisera svijeta, koji je takvu odluku nazvao “sramotnom”, a onda i šokirao javnost izjavom da možda Novak i neće igrati na Australijan openu.

– Iako ste elitni sportista, morate da se pridržavate pravila i poštujete zajednicu koja će da vas ugosti. Zato smo od tenisera i teniserki tražili ista pravila kao za sve stanovnike Viktorije. Nije u pitanju ucjena, već zaštita ljudi i to što želimo da imamo iste norme za sve. Da budem jasan – želim da Đoković igra, ali ako nije vakcinisan to je njegova odluka i odgovornost- istakao je Pakula.

Već dugo se vodili polemika da li je Novak Đoković zapravo vakcinisan, a on je do sada mnogo puta na razne načine davao nagoveštaje i za “da” i za “ne”, pa je to postalo potpuno nejasno.

Podsjetimo, država Viktorija, u kojoj je Melburn, prošlog mjeseca je donijela odluku da profesionalnim sportom mogu da se bave samo vakcinisani sportisti, a nije napravila izuzetak za sportiste koji dolaze iz inostranstva.

Šta je rekao Srđan Đoković?

– Što se tiče vakcina i nevakcina, lično je pravo svakog od nas da li ćemo se vakcinisati ili ne. Niko nema pravo da nam ulazi u tu intimu, to je i ustavom zagarantovano. Svako ima pravo da odlučuje o svom zdravlju. Da li je vakcinisan, to je njegovo ekskluzivno pravo. Da li će to objaviti, mislim da neće. Ni ja ne znam tu odluku, a i da je znam, ne bih je podijelio sa vama. On ima pravo da odluči kako želi – rekao je Srđan Đoković gostujući na TV Prva.

Zatim se dotakao i same odluke koja će uslijediti.

– Bilo je neprijatno zbog saopštenja tih vlastodržaca u pokrajinama u Australiji, koji su dali sebi za pravo da prozivaju devetostrukog šampiona Austalije. Da li će se on tamo pojaviti, zavisi od njih kako će da se postave. On bi to želio svim srcem, jer je sportista, a i mi bismo to voljeli. Pod ovim ucjenama i uslovima, vjerovatno neće. Ja to ne bih uradio. A on je moj sin, pa vi zaključite sami.

Otac tenisera je prokomentarisao i čelne ljude turnira.

– Koja je to priznata vakcina, gospodine Kreg? Nije priznata ruska? Po našim kriterijumima su priznate samo kineska i ruska. Slobodarski svijet broji 90 odsto stanovništva na planeti. Za nas je to ruska i kineska. Priznajte i njih i vašu vakcinu, sa zadovoljstvom. Mislim da to nije u redu, jer rusku i kinesku ne priznajete – dodao je Srđan Đoković.

Osvrnuo se Srđan Đoković i na karantin kao opciju.

– Može karantin, ali da 14 dana bude u hotelskoj sobi i da ne izađe ni u lobi hotela. Pa super su to smislili, neka igraju oni onda na turniru – rekao je Đoković.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci