Ljubinko nije zaboravljen: Premijerno prikazan film „Bljesak za vječnu tamu“

U Kulturnom centru Trebinje večeras je premijerno prikazan dokumentarno-igrani film novinara Nebojše Kolaka, koji je posvećen tragično stradalom mladom trebinjskom fudbaleru Ljubinku Akšamu.


Ljubinko nije zaboravljen: Premijerno prikazan film „Bljesak za vječnu tamu“

Foto:Radio Trebinje


Mladi fudbaler je prije 26 godina stradao od udara groma na stadionu „Leotar“, a film nosi simboličan naziv „Bljesak za vječnu tamu“.

Nebojša Kolak je istakao da su ovakvi događaji rijetki, posebno na našim prostorima.

– Ljubiša je bio dijete koje je imalo samo 18 godina. Predviđali su mu veliku fudbalsku karijeru, ali osim toga on je bio talentovan na raznim poljima, uvijek nasmijan i veseo- priča Kolak.

Kaže da je odavno želio da snimi ovaj film, ali da se sve posložilo tek sada, nakon 26 godina.

-Posebna zahvalnost majci i sestri, jer nije lako sjesti pred kameru i svega se prisjećati. Uvijek imam veliku odgovornost prema svim dokumentarnim filmovima koje snimam, a vremenom steknete i određeno iskustvo. Najveći problem mi je predstavljalo to što nema video snimaka i fotografije su jako loše rezolucije. Zadovoljan sam kako je sve ispalo i jako mi je bitno što će film ostati narednim generacijama da pogledaju šta se sve može desiti na terenu i ne daj Bože da se ikada ponovi-rekao je Nebojša Kolak.

Ljubinka Runjevac rođ. Akšam, sestra tragično stradalog fudbalera kazala je da je jako teško prolaziti kroz sve to, ali da su srećni što Ljubinko nije zaboravljen.

-Sjećaju ga se svi njegovi školski drugovi i svi iz FK ‘Leotar’. Za tako malo godina je uspio ostaviti toliko toga, da majka i ja danas budemo ponosne- dodala je ona.

Grad Trebinje i Omladinska škola FK „Leotar“ svake godine organizuju Memorijalni turnir za mlade fudbalere u znak sjećanja na tragično nastradalog fudbalera.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga