Skip to main content

Jeftić: ”Trenirali smo punom parom, idemo po pobjedu”
Prije nego što je govorio o narednom izazovu, Nikola Jeftić se osvrnuo na prošlo kolo i poraz od Borca.

”Dobrim dijelom utakmice smo igrali dobro i držali smo rezultatsku ‘klackalicu’ tokom čitavog meča. Par puta smo imali i prednost od pet, šest razlike, koju nismo uspjeli da sačuvamo. Mislim da su tu utakmicu odlučile nijanse, ali i naš pad koncentracije. Oni su nekim ofanzivnim skokovima i šutevima iz drugog i trećeg napada napravili tu malu razliku, koja je na kraju bila dovoljna za pobjedu.

Međutim, mislim da je to jedna dobra utakmica za nas, prije svega energetski, ako znamo da smo igrali oslabljeni bez Stevana Krtinića, koji je sigurno jedan bitan ‘šraf’ u našem timu. Pokazali smo da možemo igrati protiv ekipa koje se takmiče u Drugoj ABA ligi” – rekao je centar Leotara.
Jeftić kaže da su se tokom reprezentativne pauze još dodatno uigrali i pripremili pred naredne utakmice.

”Tokom reprezentativne pauze nismo imali pretjerano mnogo prostora za odmor. Trenirali smo sve vrijeme punom parom. Iskoristili smo to da se još više uigramo i da poradimo na kondiciji, tako da smo odmor kvalitetno iskoristili za napredak” – kazao je Jeftić, te se okrenuo meču protiv Čelika.

”Atmosfera u ekipi je dobra, malo smo se poželjeli utakmica nakon ove dvije sedmice i na gostovanje idemo u dobrom raspoloženju. Očekujem dobru partiju svoje ekipe i pobjedu, ali sigurno neće biti lako pošto Čelik ima dobar roster. Glavni igrač im je Milivoje Božović, ali ima tu još dosta igrača koji mogu da ga isprate. Često guraju loptu na niski post, ali imaju i igrače koji dobro šutiraju spolja.

Plus, igraju na domaćem parketu, gdje su do sada odigrali samo jednu utakmicu. Mi moramo maksimalno skoncentrisano pristupiti tom meču. Trebamo igrati našu igru, da otvorimo dobro utakmicu i da se držimo našeg sistema igre i nadati se pobjedi” – jasan je Jeftić.

Utakmica između Čelika i Leotara je na programu večeras od 17 časova.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci