Đoković ponovo u imigracionom pritvoru, suđenje zakazano za večeras
Đokovićevi advokati tražili su da novu odluku donese tročlano sudsko vijeće, što bi značilo da bi odluka bila pravosnažna, ali država to nije prihvatila, pa će odluku o tome donijeti sudija Dejvid O’ Kalahan.

Odluka će biti donesena večeras u 9.30 po lokalnom vremenu, odnosno u 23.30 po našem vremenu

Prema riječima svjedoka s lica mjesta, koji je razgovarao sa izvještačem Rojtersa, Đoković je oko 15.30 časova po loklanom vremenu stigao automobilom u podzemnu garažu hotela Park, u isti imigracioni pritvorski hotel u kojem je bio prošle nedelje.

Desetak aktivista protestvovalo je i skandiralo dok je Đoković u vozilu australijske pogranične službe ulazio u garažu hotela u kojem su smještena još 33 tražioca azila i putnika u karantinu.

Biće to drugo pritvaranje Novaka Đokovića nakon što je sudija Keli u ponedjeljak, poslije četiri noći koje je Đoković morao da provede u imigracionom pritvoru, odlučio da ga oslobodi uz obrazloženje da je „odluka o ukidanju vize po dolasku Đokovića bila nerazumna“.

Ipak, australijski ministar za imigraciju Aleks Houk odlučio je da iskoristi svoje diskreciono pravo da ipak ukine vizu srpskom šampionu jer bi, kako je rekao, njegovo prisustvo moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji protiv kovida 19 u Australiji, piše u sudskim spisima koji su objavljeni nakon prvog saslušanja u Saveznom sudu.

Do daljeg je neizvjesno da li će Novak zaigrati u Rod Lejver Areni u ponedjeljak ili će biti deportovan, a pred njim je i mogućnost da se povuče i napusti Australiju ukoliko tako odluči.

Novinarka lokalnog melburškog portala Ejdž Marta Paskual koja je uspjela da vidi Novaka po dolasku u hotel Park napisala je u svom izvještaju da je „teniski šampion djelovao smireno i staloženo, u zelenoj trenerci i džemperu sa bijelom maskom za lice“.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga