Košarka

Dejan Bodiroga novi predsjednik Evrolige!

Dejan Bodiroga je i zvanično postao predsjednik Evrolige. Proslavljeni srpski košarkaš vršiće i funkciju direktora najjačeg evropskog takmičenja.


Dejan Bodiroga novi predsjednik Evrolige!

Foto:Agencije


-Ikona Evrolige Dejan Bodiroga, koji je tokom legendarne igračke karijere osvojio tri titule u ovom takmičenju i više individualnih nagrada, imenovan je za predsjednika košarkaške Evrolige, a obavljaće i funkciju direktora – navodi se na sajtu ovog takmičenja.

Nakon igračke karijere Bodiroga je bio potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije između 2011. i 2015. godine, a potom i predsjednik Komisije za takmičenje FIBA Evrope.

-Ulazimo u novu eru Evrolige. Proteklih 20 godina glavno evropsko takmičenje i sila u svjetskom sportu. Želio bih da se zahvalim Bartomeuu i njegovom timu na viziji i napornom radu. Radujem se nastavku izgradnje i širenja uticaja Evrolige i Evrokupa – rekao je Bodiroga.

Prelazni izvršni direktor Evrolige biće Maršal Glikman, koji je dosad bio savjetnik takmičenja. Evroliga će uskoro pronaći trajnog izvršnog direktora.

Đordi Bartomeuje tako poslije više od dvije decenije napustio Evroligu.

-Dioničari Evrolige bi željeli da se zahvale Bertomeuu na njegovoj nezapamćenoj posvećenosti tokom 22 godine i žele mu sve najbolje u budućnosti – navedeno je u saopštenju.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga