Vukanović zahtijeva posebnu sjednicu NSRS : „Alumina“ je nacionalno, a ne političko pitanjeVukanović zahtijeva posebnu sjednicu NSRS : „Alumina“ je nacionalno, a ne političko pitanje

Foto:Jadran Trebinje


-Javnost je uznemirena i postoji osnovana sumnja da su urađena nezakonita djela. Poreska uprava RS nije mogla da proda i preda potraživanje koje je imala na ime neplaćenih poreza i dopriosa. Cijeli postupak je urađen tajno, netransparentno i nezakonito. Radnici „Alumine“ i građani ne znaju na koji način je „Nova banka“ izdala garanciju kompaniji „Pavgord“ i kako su potraživanja predata kompaniji koja se nikada nije bavila djelatnošću koju imaju „Birač“ i „Alumina“- kazao je Vukanović.

Vukanović tvrdi da postoji sumnja da se radi o nezakonitoj odluci zbog koje je predao i krivičnu prijavu protiv ministara u Vladi RS.

-Već sedam dana Radovan Višković, Željka Cvijanović i Milorad Dodik ne žele da odgovore kako je i zašto najvažnija fabrika u istočnom dijelu RS predata kompaniji koja je i ranije kupila najmanje deset firmi u stečaju i danas nijedna od njih ne postoji. Svi radnici su završili na ulici, pa je osnovana i bojazan radnika „Alumine“ da će se to isto dogoditi- objašnjava Vukanović i dodaje da ovo nije političko nego nacionalno pitanje.

 -Mi ćemo podržati radnike i  bićemo u zadnjim redovima, jer ne želimo da damo priliku Zoranu Stevanoviću i ljudima na vlasti da kažu da su to politički skupovi radnika. Nama ne trebaju politički poeni,mi se ovim bavimo posljednje tri godine i već smo smo spriječili neke firme da se dokopaju „Alumine“- zaključje Vukanović.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga