Skip to main content

Vučić: Srbija ne vodi politiku Republike Srpske, ali je naša obaveza da pomažemo
 Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, govoreći o odnosu Srba i Bošnjaka, da je napravljena vještačka atmosfera u kojoj nema povjerenja.

On je u intervjuu RTS-u objasnio da se to prije svega odnosi na ekonomsku, ali i kulturnu razmjenu.

-Mi ne vodimo politiku Republike Srpske, da li razgovaramo sa Miloradom Dodikom? Da, razgovaramo –  kazao je on i dodao da se uvijek ne slaže sa njim, ne otkrivajući detalje toga.

Vučić je još jednom potvrdio  je da je protiv sankcija uvedenih Dodiku.

-Naša je obaveza da pomažemo Republici Srpskoj, imamo zakone i prirodne obaveze, ne ugrožavajući integritet BiH. Mi svoj posao radimo – rekao je predsjenik Srbije.

Vučić je dodao da je svim najvažnijim međunarodnim predstavnicima rekao da je to katastrofa što su uradili jer ima mnogo pitanja na koje nema odgovora.  – A je li smetaju vam regularne policijske jedinice u Banjaluci, a ne smetaju vam neregularne na drugim mestima –  rekao je Vučić.

On je upitao da se objasne takvi dvostruki standardi.

Napominje i da se Republici Srpskoj otimaju nadležnosti koje postoje po Dejtonskom sporazumu.

-Nikada neću reći ništa što bi moglo da naškodi Republici Srpskoj, niti bilo kome u Republici Srpskoj. Nikome neću u Republici Srpskoj da naštetim. Šta me briga šta od mene očekuje neko drugi? Ponašam se u skladu sa interesima Srbije. Naš posao je da očuvamo stabilnost u regionu, a ne da se dodvoravamo. Šta god da kažem, nikad nikome neće biti dovoljno dobro, ni u Sarajevu, Zagrebu, Prištini –  rekao je on.

Vučić je pojasnio da s Hrvatima, tj. Zagrebom, razgovara o regionalnoj stabilnosti.

-Oni su vitalno zainteresovani za opstanak svog narda u Bosni i Hercegovini- zaključio je Vučiić Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci