Region

Vučić: Situacija u regionu ozbiljna, biće dodatnih napada na Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je situacija u regionu veoma ozbiljna i da se usložnjava, kao i da će izborne utakmice u narednom periodu u regionu značiti dodatne napade na Srbiju.


Vučić: Situacija u regionu ozbiljna, biće dodatnih napada na Srbiju

Foto: Tanjug


Vučić je rekao da se dešavaju fizički napadi na Srbe i srpsku djecu na KiM, ali i u BiH i drugim mjestima u regionu, kao i „da to samo znači da moramo da nađemo put u toj situaciji i budemo pametniji“.

– Na Badnji dan su napali srpsku djecu i za mene je interesantno da niko, od Euleksa, Amerikanca, Nijemaca, do UN kancelarije na KiM, nije rekao da su napadnuta dvojica srpskih dječaka, već građani Kosova, dvije osobe, niko ne može da zaključi ko je napadač – rekao je Vučić za TV Hepi.

Dodao je da su napadnuta srpska djeca valjda bila „naoružana“ srpskim badnjim drvetom i da je istina da je na njih pucano samo zato što su Srbi i zato što su nosili Badnjak. „To nisu rekli“, dodao je Vučić.

Sa druge strane, kaže da su i šef Euleksa Lar Gunar Vigemark i svi drugi bili na komemoraciji u Račku, koji je apsolutno sporan.

Ali, niko nije osudio to što predsjedniku Srbije nije dozvoljeno da ode u Јasenovac, gdje su žrtve mnogo veće nego u Račku, rekao je Vučić.

Takođe, kaže da su u Sarajevu napali Srbe, pa rekli da je „Vučićevi tabloidi prave politizaciju tog slučaja“ i niko ne smije da kaže da su napadnuti samo zato što su Srbi, rekao je Vučić.

Istakao je da je to zato što žele Srbiju poniženu i na koljenima, jer je počela da se diže.

Vučić dodaje da postoji matrica laži i da je on uvijek glavna meta, jer im odgovara samo slaba Srbija.

Dodao je da je isto tako i u Crnoj Gori i da ga crnogorski predsednik Milo Đukanović i njegovi politički istomišljenici stalno neosnovano otpužuju.

– Naše je da pokušamo da napravimo i umirimo odnose, i da pokušamo da ti odnosi budu nešto bolji u regionu i sa Bošnjacima i Albancima, nadam se da je to moguće, ali nisam veliki optimista – rekao je Vučić.

Dodao je da jedino Srbi ne smiju da govore da su neki ubijali srpsku djecu i „da još hoće da nas ubijede da smo i počinili zločine u Јasenovcu, a ne Hrvati“.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga