Vučić: Na napade iz Sarajeva ne odgovaram, svaka pogrešna riječ je kao litar benzina u vatru
Znam da je svaka pogrešna reč kao litar benzina u vatru. Bolje da budete gospodar svake neizgovorene reči, nego sluga svake izgovorene. Stotinu puta sam ih pitao i govorio da je Republika Srpske po Dejtonu stvorena i zašto ne izgovaraju nikada Republika Srpska, iako to piše u Ustavu. Kao što govorim da podržavam integritet BiH – ukazao je on.

Vučić je rekao da je važnije da se sačuva mir, jer zna da i Srbi i Bošnjaci umiju da poštuju rad, rezultate.

On je, na sastanku sa predstavnicima Priboja i privrednicima tog grada, naglasio da postoji nešto što se ne može pobijediti radom, a to je kada su emocije zatrovane, kada se jedni drugima obraćamo sa „četnici“, „đikani“,“ balije“, i slično, jer kada se tako obraćamo tu,kako kaže, sreće nema.

Vučić je time odgovorio na reči Milete Ikonovića, vlasnik mljekare „Biomlek“, koji je rekao da je ono što se desilo nedavno u Priboju za svaku osudu.

-Ja sam ovde došao ne da stičem političke poene i da se sa vama u svemu saglasim, već da pre svega govorim o odgovornosti nas Srba. Mislim da mi je to obaveza. Verujem da će Bošnjaci dobro razumeti to, jer i kada neko pogreši, stotinu puta sam zamolio “dajte da probamo da oprostimo onom drugom ono što smo sebi već odavno oprostili“ – naglasio je on.

Vučić je kazao da se naslušao da je svuda mir, a onda nastanu problemi.

-Ne treba da stavimo pod tepih stvari, jer su problemi ogromni – istakao je on.

Dodao je da će uskoro imati autoput do Požege, do kraja godine.

-Posle Požege nije kraj, nastavićemo ka Kotromanu, ka BiH, ka Republici Srpskoj, ka Dugoj Poljani, Arilje, Boljare. Time smo sve uvezali, sve što 70 godina niko nije ni pomislio da ćemo uraditi – rekao je on.

Vučić je apelovao na građane da sklone emocije na stranu.

-Da razumete da je lako to potpaliti, mnogo teško umiriti. Gledao sam Bošnjaka sa protesta u svetu. Kaže jedan Bošnjak na televiziji da je Srpska ovim što je uradila ujedinila sve Bošnjake. Iste večere sam na jednoj srpskoj televiziji video jednog Srbina koji kaže da ovo što su međunarodna zajednica i Sarajevo uradili ujedinilo sve Srbe. Lepo je što smo se ujedinili, ali bolje je to učiniti oko fabrika koje ćemo otvarati – kazao je on.

Vučić je kazao da je u fabrici „Fleks“ video kako kao braća zajedno rade Radiša i Adis.

-Isti hleb jedu, istu muku muče. Adis planira četvrto dete, a Radiša je dobar domaćin – dodao je on.

Smatra da u Srbiji trenutno ima protivnika svega što se radi.

-Imate antikamenolomare, antiaerodromare, za sve imate anti, šta god hoćete da uradite ne možete. Ne što nekome stvarno smetate, već što to postaje hir – podvukao je on.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga