Region

Vučić iz Pariza poslao do sada najjaču poruku o sankcijama Rusiji

Nije Srbija prije 270 dana donijela zaključke da poštuje međunarodno pravo i da ne uvodi sankcije Rusiji da bismo ih pročitali na konferenciji za novinare nego da bi taj stav ušao u istoriju. Da jedna mala ponosna zemlja može da odbrani svoju slobodu – tu snažnu poruku uputio je danas iz Pariza predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na novinarsko pitanje da li Beograd namjerava da promijeni stav i uvede sankcije Rusiji.


Vučić iz Pariza poslao do sada najjaču poruku o sankcijama Rusiji

Foto:Tanjug


Vučić je otkrio i da je sam svojom rukom pisao državne zaključke, četiri dana poslije početka sukoba u Ukrajini.

– To nije pisala ni moja sekretarica, ni tim, ni saradnici. Lično sam napisao da Srbija čuva međunarodno pravo, da osuđuje one koji ga krše i da ne vodimo politiku sankcija. Ti zaključci su moj život. To je dio našeg bića, naša suština i srž. To je dio naše slobodarske istorije – rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je naveo da država može da promijeni tu politiku samo ako joj bukvalno Damoklov mač bude iznad glave.

– Da li nam je sada lako, nije. Ali nije nam ni taj mač iznad glave. Јa znam najbolje dokle možemo da idemo i ne trebaju mi nikakvi analitičari da mi to objašnjavaju. Pustite nas da vodimo zemlju. Mi smo slobodna i nezavisna država. Izdržali smo 270 dana uz poštovanje prijateljstva i uz odgovornu politiku – poručio je Vučić.

Vučić je na kraju priznao i da mu sa hiljadu strana povodom uvođenja sankcija ponavljaju: „Moraš, moraš, moraš“.

– E, vidite da ne moram! Ako budem morao, ja ću lično da izađem da to kažem – naglasio je Vučić.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga