Kao što Milorad Dodik očekuje od mene rezultate, tako i ja od ministara

Višković obećao da neće imati milosti prema ministrima

Mandatar za sastav nove Vlade RS Radovan Višković rekao je da neće imati milosti prema ministrima koji ne budu izvršavali svoje obaveze.


Višković obećao da neće imati milosti prema ministrima

-Kao što (Milorad) Dodik očekuje od mene rezultate, tako i ja od ministara. Odmah da im to poručim- rekao je Višković, koji je prethodne četiri godine već vodio Vladu RS.

Kako je rekao o imenima ministara zasad ne bi jer bi, kako je istakao, bilo neozbiljno da odmah prvi dan budu imena.

-Ja ću obaviti još jedan sastanak sa svim strankama većine-kaže Višković i dodao da neka imena koja su spominju su tačna, neka nisu.

-Ja ću to saopštiti na eskpozeu-rekao je Višković i dodao da je spreman odmah da se pojavim sa ekspozeom i da već u prvoj sedmici decembra dobijemo Vladu RS.

-Ali, prvo da se izabere Vijeće naroda i sve što tome prethodi- rekao je Višković

Kako je istakao da je u prethodne četiri godine njegova zamisao da u partnerskom odnosu donosi sve odluke, i da je uz sva ograničenja od kovida do rusko-ukrajinskog sukoba to uspio.

-Imali smo za cilj da sačuvamo ekonomsku stabilnost, ali prije svega i nadležnosti Republike Srpske i mi smo u tome uspjeli-rekao je Višković.

Dodao je da su rekli da će raditi na povećanju plata, penzija, budžetskih prihoda i investicija, i sada sa ponosom mogu da kažem da smo ispunili ova obećanja, te da ćemo na istim raditi i u budućem periodu.

-Ja radim dok imam podršku građana, skupštinske većine i vlasti, i dok su oni zadovoljni svojim radom ja sam tu- rekao je Višković i naglasio da su novi prioriteri  socijalno pravednije društvo i demografsko društvo.

Višković se zahvalio Dodiku jer, kako kaže, 20 godina radimo zajedno.

-Nismo nikada imali probleme i nadam se da ih nikada nećemo imati. Uvijek smo se razumjeli, i bilo je dovoljno samo da se pogledamo, pa da znamo šta ko misli. Nikad nijedna odluka Vlade nije bila da se nekome našteti i tako će biti ubuduće. Imao sam maksimalnu podršku i od Dodika, Željke Cvijanovićeve i Nedeljka Čubrilovića, kao predsjednika Narodne skupštine RS. Cilj je da očuvamo Sprsku i da je napravimo boljim mjestom za življenje“, rekao je Višković.

Podsjetimo, Dodik je juče nakon sastanaka sa predstavnicima parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj, poručio da će u novoj Vladi RS sigurno biti novih imena, te da pojedini ministri koju su već u dva navrata obavljali tu funkciju, više neće sjediti u fotelji izvršne vlasti.

-Jedan broj ministara koji su do sada već imali dva mandata, to više neće moći da nastave da rade. Smatramo da su dali značajan doprinos i da bi trebalo da se uvedu neke nove snage- kazao je Dodik.

Ovo praktično znači da bi bez fotelje u novoj Vladi koja će, zvanično sutra, biti povjerena Radovanu Viškoviću, mogli da ostanu Petar Đokić, Srebrenka Golić, Anton Kasipović, Dragan Lukač, Zlatan Klokić, ali i Alen Šeranić, iako je prije resora zdravlja i socijalne zaštite, svega nekoliko mjeseci bio ministar nauke i tehnologije Republike Srpske (8. maj – 18. decembar 2018. godine).

Takođe, ostaje nepoznanica da li je Dodik u ovom slučaju mislio i na moguće kandidate za ministarske fotelje u novoj Vladi RS, a koji su i ranije bili ministri.  Ukoliko jeste, onda su šanse da sjedne u ministarsku fotelju značajno manje i Nedeljku Čubriloviću, čije se ime spominjalo kao mogućeg ministra saobraćaja i veza Republike Srpske.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga