Verbalni rat Tamindžije i Vukanovića oko proslave 9. januara
Poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilija Tamindžija izjavio je za SRNU da to što se narodni poslanik Nebojša Vukanović nije pojavio na proslavi Dana Republike Srpske, a bio je pozvan, govori o tome da njega ne interesuju Srpska i njeni građani, već njegova lična korist i promocija.

On kaže da to pokazuje da Vukanović nema svoje mišljenje ili da ga kreira prema svojim nalogodavcima, odnosno da prenosi stavove svojih mentora.

-Da li ste čuli od Vukanovića neku njegovu reakciju kada je Republika Srpska u ekonomskom smislu ugrožena? U posljednje vrijeme bile su izjave koje su direktno posljedica po građane Republike Srpske kada je riječ o blokadi projekta `Buk Bijela` ili HE `Dabar` – naveo je Tamindžija.

On smatra da Vukanović nije borac za građane, pravdu i red, nego suprotno od onoga kako se predstavlja.

Tamindžija je za SRNU rekao da proslava Dana Republike nije proslava nijedne političke partije, nego slava za sve građane Republike Srpske.

Komentarišući ove optužbe Vukanović kaže da je  “SNSD privatizovao Dan Republike snimajući kojekakve spotove i držeći vatrene govore o Republici u čijem stvaranju nisu ni učestvovali”.

-Ja poštujem Republiku Srpsku, ali ne želim da učestvujem u predstavama Milorada Dodika koji Dan Republike koristi da bi vodio privatnu kampanju, pravio predstave i kupio jeftine političke poene – kazao je Vukanović.

Prema njegovim riječima mnogo je važnije napraviti pravnu državu, zadržati ljude da žive u toj istoj Republici, osigurati im zdravstveno osiguranje i redovnu platu, a ne razvijati srpske zastave i dizati tri prsta.

-Vrhunski patriotizam se ne pokazuje zastavama i vatrometima već životom ljudi. Patriotizam je zaštititi obespravljene i sirotinju, zaustaviti iseljavanje, napraviti zdravstveni sistem. Oni i ja smo dva različita svijeta i koliko god mogu trudiću se da ne budem sa njima na istom mjestu, a još manje da učestvujem u predstavama koje organizuje SNSD – rekao je Vukanović za “Jadran Trebinje”, zaključujući da se patriotizam SNSD najbolje pokazao “aktuelnom izdajom o najavljenoj prodaji Elektroprivrede RS”.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga