Skip to main content

Tegeltija-Krivokapić: Učiniti ove prostore boljim
Tegeltija je na marginama Samita šefova vlada Centralnoevropske inicijative u Budvi razgovarao sa Krivokapićem o unapređenju bilateralne saradnje.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o mogućnosti održavanja zajedničke sjednice Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Bosne i Hercegovine kako bi se ubrzao rad na zajedničkim projektima.

Tegeltija je rekao da je otvoren prostor za dalji razvoj saradnje u oblastima unapređenja infrastrukturnih veza, energetike, turizma i obrazovanja, ne samo putem bilateralnih odnosa, već i kroz regionalne i multilateralne inicijative.

Dodao je da je od posebne važnosti nastavak saradnje na poboljšanju komunikacione povezanosti dvije države kako bi se povećala trgovinska razmjena i olakšalo putovanje građana. Iskazao je interes BiH za nastavkom saradnje u oblasti integracija u EU, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tokom susreta istaknuto je da BiH i Crna Gora imaju dobre i prijateljske odnose bez otvorenih pitanja, te da su razvoj i unapređenje dobrosusjedskih odnosa u vrhu spoljnopolitičkih prioriteta obje države.

Tegeltija je rekao da postoji potreba građana obje zemlje da se ovi prostori učine boljim za život, a to se može postići samo kontinuiranim dijalogom, poboljšanjem infrastrukture i jačanjem ekonomske saradnje.

S tim u vezi, izrazio je zahvalnost premijeru Krivokapiću na pozivu za dolazak na Samit šefova vlada Centralnoevropske inicijative u Budvi.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci