KOSOVO

Rampa za humanitarca iz Banjaluke: Miloradu Arlovu zabranjen ulazak na Kosmet

Kosovska policijska služba zabranila je predsjedniku banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiju Miloradu Arlovu da uđe na Kosmet gdje je trebalo da sutra prisustvuje svečanoj sjednici i akademiji povodom Dana opštine Gračanica.


Rampa za humanitarca iz Banjaluke: Miloradu Arlovu zabranjen ulazak na Kosmet

Arlov je pokušao ući preko administrativnog prelaza Jarinje na putu Raška- Leposavić gdje mu je poslije dužeg zadržavanja uručeno rješenje o zabrani ulaska.

U obrazloženju rješenja navedeno je da “osoba predstavlja prijetnju po javnu politiku unutrašnje bezbjednosti, javno zdravlje i međunarodne odnose”.

– Sve što piše u obrazloženju nema nikakve veze sa mnom i mojom humanitarnom aktivnošću – izjavio je Arlov Srni.

On podsjeća da je predsjednik privremene vlade Kosova Aljbin Kurti prilikom nedavne posjete premijera Srbije Ane Brnabić sjeveru Kosova izjavio “da Priština drži do demokratije i da na Kosovo može ući sa srpskom ličnom kartom” .

– Srpsku ličnu kartu posjedujem i ja. Nisam političar već čovjek koji se bavi humanitarnim radom, predsjednik humanitarne organizacije koja pomaže opstanku srpskog naroda na Kosovu i Metohiji – rekao je Arlov.

On kaže da je razočaran što sutra neće moći da kao gost prisustvuje proslavi Male Gospojine – Dana opštine Gračanica, navodeći da je planirao da posjeti Pećku patrijaršiju i da razgovara o pripremama za slavu ove srpske svetinje čiji je domaćin ove godine on.

– Ponovna odluka o zabrani ulaska na Kosmet neće me spriječiti da nastavim da se bavim prikupljanjem i dopremanjem pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, posebno u vezi sa opremanjem i stavljanjem u funkciju Dnevnog centra `Podrži me -9. januar` u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice namijenjenog djeci sa posebnim potrebama – poručio je Arlov.

Arlov ima pravo žalbe u roku od osam dana posebnoj komisiji za žalbe MUP-a samoproglašenog Kosova u Prištini.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga