Skip to main content

Protesti u Crnoj Gori: Glasove kradu za DPS VladuProtesti u Crnoj Gori: Glasove kradu za DPS Vladu

Foto: Dan


Dio građana u Podgorici se okupio ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja i potom krenuo u protestnu šetnju do zgrade Vlade, a dio se okupio ispred Skupštine.

Građani su napravili bakljadu na Blažovom mostu. Istakli su transparent na kom je ispisano „Glasove kradu za DPS Vladu“.

Oni i večeras skandiraju „Izdaja“, „Ne damo svetinje“, „Uzeo si pare, Dritane“…

Na protestu su i poslanici i funkcioneri Demokratske Crne Gore, među kojima i Momo Koprivica, Danilo Šaranović, Vladimir Martinović…

Koprivica pozvao je građane da zajedno krenu u odbranu Crne Gore, po mjeri svih njenih građana.

On je rekao da Crna Gora danas nema neprijatelja do onih koji planiraju da prodaju Crnu Goru za milione, radilo se o jednom ili 21 milionu eura.

Naredni skup u glavnom gradu najavljen je za nedjelju.

Predsjednik Partije penzionera, invalida i restitucije Momo Joksimović rekao je da izbori 30. avgusta nisu bili obični izbori, već referendum o tome da li je narod za dalju vladavinu odnarođenog DPS režima.

– I pored kupovine glasova rekli ste jasno i glasno „NE“ DPS-u. Stečenu slobodu branićemo svim dozvoljenim sredstvima. Ne smijemo razočarati amanet mitropolitov, koji nije želio da ide da se liječi vani – dodao je.

Apelovao je na predsjednike Ure i Socijalističke narodne partije, Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića, da ispoštuju volju građana i da parlamentarna većina formira Vladu.

– A ne da se vrate u zagrljaj Milu i DPS-u – poručio je.

Nezadovoljni građani okupili su se i ispred zgrade Opštine Nikšić, poručujući da neće dozvoliti prekrajanje izborne volje od 30. avgusta.

Okupljeni su se uputili ka Nikšićkom pozorištu, gdje će se održati veče sa Matijom BećkovićTu se nalazi i veći broj policajaca, jer su, navodno, članovi Komitskog pokreta najavili protest.

Tivćani su protestovali na gradskoj rivi Pine.

Poručili su da „Boka neće mirno posmatrati“ izdaju volje većine građana i pozvali na dogovor unutar aktuelne parlamentarne većine ili na organizovanje vanrednih izbora.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci