Skip to main content

Novi protesti u Crnoj GoriNovi protesti u Crnoj Gori

Foto: RTCG


Građani su se okupili ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja, odakle je planirano da prošetaju do zgrade Skupštine.

Među okupljenima su funkcioneri Demokratske Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore i Prave Crne Gore.

Protestu prisustvuju ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić i ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, koji su dolazak najavili danas.

Spajić je kazao da je šteta što se uspjeh ne prašta, ali moraju se nastaviti reforme.

– Loše je što se vraćamo ponovo u podjele, formiranje nove vlade će biti dug proces. Biće dug period prilagođavanja. Mi kao država ćemo izgubiti godinu i mislim da je to nepotrebno. Sad su svi povukli ručnu i čekaju da vide kako će se sve riješiti. Privrednici su jako zabrinuti. Naši prihodi za januar su na nivou plana i to da su prihodi iz ‘Evrope sad’ održivi pokazujemo u prvom mjesecu. Zašto je moralo sada da se desi nama to nije jasno – rekao je Spajić.

On je kazao i da nisu najavili da će se partija zvati „Evropa sad“, već dodaje da se o tome govorilo u neformalnom razgovoru sa novinarima.

– Potpuno je nebitno kako će se partija zvati. Dabogda svi političari pravili partije kao mi na benefit građana – poručio je Spajić.

Milatović: Abazović stopirao reforme

Milatović je rekao da je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović čovjek koji je insistirao na ekspertskoj vladi i nije dao nekim ljudima da uđu u Vladu i stopirao je reforme.

– Postavlja se pitanje koji će problem koji trenutna Vlada ne može da riješi, riješiti manjinska vlada. Postavlja se pitanje zbog čega se skreće pažnja s ekonomskih tema na podjele. To zbunjuje i nas kao učesnike u političkom životu, a ne građane – naglasio je Milatović.

Prema njegovim riječima, sve što se dešava je skretanje sa fokusa ekonomije i benefita koje donosi program „Evropa sad“.

Građani su se okupili ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja. Na transparentu na protestu piše „Tvoj glas kradu za manjinsku vladu“.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci