Ove žalbe biće dostavljene Apelacionom odjeljenju Suda BiH

Nove krivične prijave: Na odluku CIK stigle dvije žalbe iz Srpske

Centralna izborna komisija (CIK) u poslijepodnevnim časovima primila je dvije žalbe na Odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske, potvrđeno je u CIK.


Nove krivične prijave: Na odluku CIK stigle dvije žalbe iz Srpske

Foto: Nezavisne novine


Riječ je o žalbi SNSD i Ranke Perić Romić.

– Ove žalbe biće, sa izjašnjenjem CIK, dostavljene Apelacionom odjeljenju Suda BiH –  naveli su iz CIK, koji je žalbe primio putem faksa.

Portparol SNSD Radovan Kovačević ranije je izjavio Srni da je SNSD danas zvanično predao Apelacionom vijeću Suda BiH žalbu na sramnu i nezakonitu odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH u procesu izbora delegata iz Republike Srpske u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, kao i krivične prijave protiv pet članove CIK-a koji su za takvu odluku glasali.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske su na posebnoj sjednici u četvrtak, 1. decembra, odlučili da će delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda biti SNSD Sredoje Nović, Snježana Novaković Bursać, Radovan Kovačević i Nikola Špirić, te SDS Želimir Nešković.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga