Skip to main content

Nikome nije jasno kuda Dodik vuče Repubiku Srpsku
Komentarišući posljednje poteze lidera SNSD-a, Ivanić kaže da Dodik ispred sebe ima dvije opcije.

– Jedna je potpuna radikalizacija i rekli bismo, na osnovu onoga šta govori, da on ide u tom pravcu. Drugo je ovo zatezanje, držanje priče otvorenom i čekanje idućih izbora, bez bilo kakve implementacije ove priče. Sad, u kojem će on pravcu ići, vjerovatno, zavisi od njegove procjene. Trenutno, kakvo je stanje, stiče se utisak da on ima ocjenu da može ići do kraja i da u tom pravcu ide. Meni je to teško predvidjeti i nikome nije jasno kuda Dodik ide – smatra Ivanić.

Na pitanje srlja li Dodik u propast ili ima smišljen plan, jer čak tvrdi da ima i kontramjere protiv Njemačke ukoliko mu uvedu sankcije, Ivanić odgovora:

– Ne znam koje Dodik može imati kontramjere protiv Njemačke. Ako on može nešto protiv Njemačke uraditi, onda mu skidam kapu. Ja mislim da ne može i da je to samo predstava za javnost. Ne bih ja isključio ni drugo, da ga je međunarodni faktor pustio da govori šta hoće, uz njegovu garanciju da ništa od toga neće sprovesti.

Smatra da je stvar previše ozbiljna i da se mora sačekati šta će Dodik uraditi.

– On ima neki svoj plan. Vidjećemo koji. Ili će biti na konju, da će ostati politička ličnost još pet godina ili će doživjeti propast. Meni je drago da ljudi iz opozicije u RS imaju jasnu predstavu da Dodika ne žele pratiti u ovome što se događa, jer misle da je to što radi neprihvatljivo – kaže Ivanić i dodaje da u ovakvim uslovima niko neće razmišljati o ulaganju bilo kakvog novca i kapitala.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci