Skip to main content

Neum: Počeli pregovori o izmjenama Izbornog zakonaNeum: Počeli pregovori o izmjenama Izbornog zakona

Foto: Fena


U toku je radna večera na kojoj učestvuju predstavnici HDZ-a predvođeni Draganom Čovićem, predstavnici SDA Bakir Izetbegović i Šefik Džaferović, američki i evropski posrednici Metju Palmer i Angelina Ajhorst, austrijski diplomata Johan Satler i predstavnici OESS-a.

Pored njih, na pregovore je stigao je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, kao i Denis Zvizdić u ime stranke Narod i pravda.

Predstavnici najmanje dvije opozicione stranke iz Federacije BiH odbili su poziv u Neum.

Iz SDP-a BiH su takvu odluku pojasnili zahtjevom da se prije izborne reforme osigura deblokada rada tijela državne vlasti koju provode službenici iz Republike Srpske, dok su predstavnici Naše stranke poručili kako ne žele učestvovati u razgovorima koji ignorišu njihove prijedloge za izmjene izbornih pravila na tragu građanske države.

U idućih nekoliko dana saznaćemo donosi li grad na jugu zemlje toplu političku klimu i promjene, novi sporazum ili nezadovoljstvo i blokade.

Iako se problematizuje mjesto održavanja pregovora, konačna potvrda dogovora, ukoliko ga bude, mora uslijediti u Parlamentu BiH.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci