saopštenje za javnost

Nešić: DNS neće dozvoliti da naša plodna zemlja postane pusta, imamo plan za poljoprivrednike

Gledam ovo bogatstvo na sajmu poljoprivrede i duša me boli jer dok se cijeli svijet bori sa temom energetske i prehrambene sigurnosti, kod nas se vlast i ostatak opozicije bave samo svojim podjelama. DNS neće dozvoliti da naša plodna zemlja postane pusta i da dajemo ogroman novac na hranu koju možemo sami proizvesti. Treći put DNS-a je put razvoja poljoprivrede i prehrambene industrije- rekao je predsjednik DNS Nenad Nešić tokom posjete sajmu poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije u Bijeljini.


Nešić: DNS neće dozvoliti da naša plodna zemlja postane pusta, imamo plan za poljoprivrednike

Nešić, koji je kandidat DNS-a za člana Predsjedništva BiH obišao je sajam i sastao se sa Udruženjem poljoprivrednika sela Semberije i Majevice. Tom prilikom istakao je važnost uvođenja novih i drugačijih mjera podrške poljoprivrednicima i važnost učešća u Otvorenom Balkanu.

-Ravnomjeran razvoj za koji se DNS zalaže ne znači iste mjere za sve već pametne mjere ulaganja u potencijale svakog kraja. To znači izdvajanje 100 miliona КM za subvencionisanje beskamatni kredita u strateškim granama privrede što u Semberiji znači za poljoprivredu i prehrambenu industriju. Pametnim i vrijednim radom obezbijedićemo rast BDP od 5% godišnje, a time i novac za rast prosječne plate do 2000КM i novac za nova ulaganja u poljoprivredu. Ljudi kod nas često pominju primjer Holandije koja površinski nije veća od BiH ali bolje koristi svoje potencijale. E pa plan DNS je da Republika Srpska napokon iskoristi svoje potencijale i postane primjer razvoja-istakao je Nešić, predstavljajući plan DNS-a.

-Jak poljoprivrednik je osnova svake jake države. Кao budući predsjednik Republike Srpske zalagaću se za tri važne stvari. Prva, treba formirati poljoprivrednu banku koja će biti spona između Vlade RS i poljoprivrefnih proizvođača. Drugo, udruženje poljoprivrednika mora imati jaku ulogu u izboru ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Treće, posebnu pažnju treba posvijetiti ljudima koji su i borci i poljoprivrednici-kaže Radislav Jovičić, kandidat DNS za predsjednika Republike Srpske.

On dodaje da oni koji su nas i hranili i branili zaslužuju maksimalnu pažnju.

-Pored toga, da bi našim poljoprivrednicima maksimalno olakšali rad, moramo obezbijediti regresirano gorivo, jake i pravedne podsticaje, siguran otkup proizvoda kroz robne rezerve kao i stabilne cijene i zaštititi ih od uvoznih lobija-zaključio je Jovičić.

 

Galerija slikaKomentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga