Skip to main content

NATO: Može da bukne novi rat u Evropi
On je to rekao nakon završetka sastanka NATO–Rusija u Briselu, prvog poslije dvije godine.

„Postoje značajne razlike između NATO saveznika i Rusije. Neće biti lako premostiti naše razlike, ali je pozitivan znak da su svi NATO saveznici i Rusija sjeli za isti sto i angažovali se oko suštinskih tema“ rekao je Stoltenberg obraćajući se novinarima nakon pregovora u sjedištu Alijanse, a prenosi Rojters.

Kako prenose mediji, Stoltenberg je prokomentarisao da postoji „stvaran rizik“ da izbije novi konflikt u Evropi u jeku tenzija između Rusije i Severnoatlantske alijanse.

Sastanak Saveta NATO–Rusija završen je u Briselu posle četiri sata, javio je prethodno TAS. Na prvom sastanku Saveta u poslednje dijve godine na čelu ruske delegacije nalazili su se zamjenik ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško, koji je pet godina bio stalni predstavnik Rusije pri NATO, i zamjenik ministra odbrane Aleksandar Fomin.

Alijansu su na pregovorima predstavljali stalni predstavnici 30 država članica NATO, generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg i zamjenica državnog sekretara SAD Vendi Šerman.

Sastanak je održan dva dana nakon razgovora o bezbjednosnim garancijama između Rusije i SAD u Ženevi, koje su vodili zamjenica američkog državnog sekretara Vendi Šerman i zamjenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci