Nezadovoljni politikom i putem kojim ide DNS

Krah DNS-a u Prijedoru: Svi odbornici napustili stranku

Svih pet odbornika DNS-a u Skupštini grada Prijedora napustilo je ovu stranku, izjavio je danas dosadašnji predsjednik kluba odbornika ove stranke Goran Predojević.


Krah DNS-a u Prijedoru: Svi odbornici napustili stranku

Predojević je naveo da, zajedno sa Slavicom Popović, Mladenom Radišićem, Igorom Javorićem i Draganom Romčevićem, nastavlja rad, kao nezavisni klub odbornika.

-Nezadovoljni politikom i putem kojim ide DNS, donijeli smo odluku da napustimo stranku. Svjesni činjenice da nam je do sada jedini politički angažman bio samo u DNS-u i da smo mnogo truda i energije uložili u stvaranje i jačanje stranke nismo spremni prihvatiti put kojim ide DNS i odnos pojedinih funkcionera prema odbornicima i članovima DNS-a-rekao je Predojević.

Predojević je prošlog mjeseca podnio ostavku na dužnost predsjednika Gradskog odobra DNS-a Prijedor koju je obavljao prethodne dvije godine. On je bio kandidat ove stranke na vanrednim izborima za gradonačelnika Prijedora u decembru prošle godine kada je izgubio od Slobodana Javora.

DNS je na lokalnim izborima 2020. godine osvojio šest mandata, ali je odbornik Zlatko Ritan na početku mandata napustio stranku i klub i djeluje kao nazavisni odbornik, a iz DNS-a je prešao najprije u Demos, a potom u NPS.

U sadašnjem sazivu gradskog parlamenta i oba odbornika PDP-a, Ranko Smiljanić i Mladen Kulundžija, napustili su stranku i djeluju kao nezavisni odbornici, a naknadno su osnovali novu stranku, Potkozarski narodni pokret (PNP).

Od 31 odbornika u prijedorskom parlamentu, na lokalnim izborima 2020. godini učestvovala je jedna nezavisna kandidatkinja, Slađana Borojević Radaković koja je pred opšte izbore ove godine pristupila SPS-u.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga