Kada socijalisti zapošljavaju i raspisuju tendereKada socijalisti zapošljavaju i raspisuju tendere

Foto: Internet


Podrška partije neophodna je i za pripravnički staž. Ako ste dovoljno vjerni i poslušni taj staž ćete obavljati u direktorskoj fotelji,čak i nakon 11 godina studiranja.

Tako je svoju političko-profesionalnu karijeru započeo ne tako mladi, a tek svršeni pravnik Ognjen Kuljić.

Po završetku fakulteta Kuljić svoje prvo zaposlenje pronalazi u Gacku i to na direktorskoj poziciji u Rudniku i Termoelektrani.  Pogađate, i njemu je kao i Andrei trebala podrška partije.

Kljuljićevo upravljanje RiTE-om obilježili su sporovi iz 2015. godine kada su se radnici  RiTE Gacko, koji su zbog optužbi za krađu goriva i krijumčarenje,vratili na posao.

Sporovi koji su izgubljeni zbog “pravnih začkoljica” u kojima ovaj diplomirani pravnik nije pronašao ništa sporno, ovo javno preduzeće koštali su više od pola miliona KM.

Iz gatačkog giganta Kuljić seli u Elektro-Hercegovinu, gdje danas obavlja mjesto direktora. Za uzvrat, njegovo ime “krasi” listu Socijalističke partije za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

I dok se priprema za izbore Kuljić misli o luksuznom automobilu. U obzir dolazi samo “nova limuzina sa dizel motorom snage 140 kilovata i zapreminom od minimalno 1.900 kubika, aluminijumskim felugama, sistemom kontrole pritiska u gumama uz mogućnost pokretanja motora bez ključa i sistemom za podršku kod zadržavanja vozila u traci” i da košta tričavih 94. 000 KM.

Zbog novog automobila, zaduženja od 2 miliona maraka, te primanja novih radnika, dok “stari” uzimaju otpremnine jer su proglašeni viškom tokom sistematizacije, Kuljiću su  “za vratom” dvije tužbe koje je najavio narodni poslanik Nebojša Vukanović.

I dok radnike u Elektro-Hercegovini “tapše po ramenu” i za njih ima “razumijevanja” hercegovački električari i ostali zaposeni u ovom preduzeću imaju ubjedljivo najniže plate u sistemu ERS-a.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga