Imovina Đukanovića i „Pandora“ glavni izazov za novo tužilaštvoImovina Đukanovića i „Pandora“ glavni izazov za novo tužilaštvo

Foto:Internet


-Milivoje Katnić je u istrazi namjeravao da suštinski uradi sve da taj predmet zataška. Zato to može da bude test za novog vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca i idućeg glavnog specijalnog tužioca. Zapravo, da vidimo da li su spremni da saznaju gdje se nalazi imovina Mila Đukanovića i onih ljudi koji su godinama imali korist od korupcije koja je poharala Crnu Goru – ukazala je Ćalović Marković.

Govoreći o potrebi da se sprovede revizija ranijih predmeta, ona je kazala da postoji toliko slučajeva koji su bili zasnovani na konkretnim dokazima pa je teško izabrati prioritetne.

-Što se mene tiče, prioritet bi bili slučajevi koji bi donijeli najveću korist građanima u smislu vraćanja i oduzimanja imovine koja je uzeta iz budžeta, a to znači slučajevi korupcije na najvišem nivou – istakla je Ćalović Marković.

Ona je pojasnila da državno tužilaštvo ima mnogo dokumenata na osnovu kojih može da djeluje.

-Prema tome, ključno je da li će se i ko će pokrenuti reviziju. Zato neka u tužilaštvu vide koja je procedura. Ali suštinski svi znamo da moramo vidjeti šta je sa svim tim slučajevima –  istakla je Ćalović Marković.

Podsjetimo, MANS je objavio početkom oktobra prošle godine dio „Pandora papira“ u kojima je navedeno da su Milo Đukanović i njegov sin Blažo 2012. godine sklopili skrivene ugovore o upravljanju njihovom imovinom pod pokrićem povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih Djevičanskih Ostrva, Paname i Gibraltara.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga