izbori 2022.

I Petrović reagovao na optužbe: PDP se priprema za krađu opštih razmjera

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović reagovao je na optužbe opozicije o navodnim nepravilnostima prilikom prijavljivanja članova biračkih odbora.


I Petrović reagovao na optužbe: PDP se priprema za krađu opštih razmjera

Foto:Agencije


– SNSD poziva sve nadležne institucije da rade svoj posao i istraže svaku prijavu koja ukazuje na bilo kakve nepravilnosti. Ipak, mislim da je ovdje nekoliko primjera u par lokalnih zajednica iskorišteno da se unaprijed konstruiše priča o nekim malverzacijama i prevarama. Odlučno ističem da se SNSD takvim stvarima ne bavi, a da ako je neko i pokušao u nekoj opštini da pravi kombinacije nedupoštene izbornim pravilima mi smo stava da se to treba spriječiti – naglašava Petrović.

Petrović dodaje da je interesantno da je opet PDP najglasniji u ovim neosnovanim optužbama, a da je upravo ova stranka napravila scenario izborne prevare na nivou čitave Srpske.

– Naime, nepobitno smo utvrdili da su sve prijave kandidata ispred političkih subjekata SNS Federacije BiH i Seljačke stranke fiktivne, a da se iza njih u stvari krije upravo PDP. Narednih dana izvršićemo dodatne provjere, ali dosadašnji podaci ukazuju da su ove stranke fiktivno prijavile po jednog kandidata u svih 9 izbornih jedinica u Srpskoj samo da bi dobili mjesta u biračkim odborima koje onda popunjava PDP. Sve provjere govore da su svi prijavljeni članovi ispred ovih stranaka u stvari aktivisti PDP-a – kaže Petrović.

Petrović dodaje da će SNSD po kompletiranju podataka predati prijavu i CIК-u i policiji jer je riječ o organizovanom pokušaju prevare.

– Da je tako potvrđuje činjenica da su prijavili SNS FBiH za izbore u Srpskoj, kao i Seljačku stranku koja sem u Modriči nema nijednog odbora. PDP se dosljedno ponaša u maniru “drž’te lopova” i dok narod zamajavaju sa nekoliko lokalnih slučajeva, dotle su se oni pripremili za krađu opštih razmjera – zaključuje Luka Petrović.

Podsjećamo, Narodni poslanik i nosilac Liste za pravdu i red za Narodnu skupštinu Republike Srpske na predstojećim izborima Nebojša Vukanović, podnio je krivične prijave Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju protiv direktora Elektroprivrede RS Luke Petrovića, gradonačelnika Mirka Ćurića, predsjednika Skupštine grada Dragoslava Banjka, ali i članova Gradske izborne komisije Trebinje zbog, kako je naveo „krivičnih djela organizovanog kriminala, prevare, lažnog predstavljanja i pokušaja izborne krađe“Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga