Funkcije Dorićeve pod lupom tužiocaFunkcije Dorićeve pod lupom tužioca

-Taj predmet je dodijeljen u rad postupajućem tužiocu, koji će preduzeti sve zakonom propisane radnje iz svoje nadležnosti- rečeno je „Nezavisnim novinama“ iz ovog tužilaštva.

Podsjetimo, ovo tužilaštvo je 11. avgusta zaprimilo prijavu Milka Grmuše, odbornika u banjalučkom parlamentu, koju je podnio protiv nepoznatog lica, a zbog više krivičnih djela, uključujući i povredu prava pri zapošljavanju.

Sudeći po Grmušinim riječima, slučajem „Dorić“, zbog kojeg je ogorčena javnost, baviće se i Institucija ombudsmana za ljudska prava BiH.

-Institucija ombudsmana za ljudska prava će pokrenuti tri predmeta radi ispitivanja nezakonitih imenovanja u javnom sektoru. Konkretno, riječ je o predmetima koji će ići prema nadležnim tužilaštvima, JP ‘Putevi Republike Srpske’ i APIF-u u vezi s partijskim imenovanjima u ovim subjektima-naveo je Grmuša nakon sastanka s ombusmanom za ljudska prava.

Kako je dodao, Institucija ombudsmana za ljudska prava će podržati aktivnosti koje je sa saradnicima pokrenuo u vezi sa svim nezakonitim imenovanjima u javnom sektoru.

-Institucija ombudsmana za ljudska prava će i sama pozvati sva nadležna tužilaštva na javni sastanak o ovoj temi. Zahvalan sam na brzoj reakciji ombudsmana za ljudska prava i nastaviću da pritišćem sve nadležne dok se žito ne odvoji od kukolja, a zakon ne bude iznad svega-naveo je Grmuša, dok iz Institucije ombudsmana za ljudska prava nismo uspjeli dobiti komentar.

Istovremeno, ostali smo uskraćeni i za komentar Dorićeve, koja je narodna poslanica, a nosi politički dres Socijalističke partije.

-Ne bih ja davala izjave povodom toga-rekla je Dorićeva za „Nezavisne novine“.

Ona je, podsjetimo, nedavno izazvala bijes i ogorčenje javnosti, kada je pred televizijskom kamerom priznala kako je došla do dvije fotelje.

-Ja sam delegirana na mjesto izvršne direktorice u ‘Putevima RS’ ispred svoje političke opcije i naravno da je to prihvaćeno. S druge strane, imala sam i konkurs u APIF-u, isto je bila podrška partije i to se desilo, tako da sam ja na te dvije funkcije iz tog razloga-navela je tada Dorićeva.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga