Skip to main content

DPS izgubio vlast u Mojkovcu:“Istorijska pobjeda“
Iz te koalicije, Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA su saopštili da je Demokratska partija socijalista (DPS) u Mojkovcu nakon 16 godina izgubila vlast.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić rekao je da će Delić „biti novi gradonačelnik Mojkovca“.

– Dragi moji Mojkovčani, slobodna Crna Goro, srećna vam pobjeda. Mojkovac ima novu, narodnu vlast. U ponedjeljak sa našim tradicionalnim koalicionim partnerima počinjemo pregovore – rekao je Delić, praćen skandiranjem „nek se čuje do nebesa, nema više DPS-a“.

Ura je na Cetinju osvojila oko 11 odsto glasova, Demokrate 10 odsto, a Stara garda Liberali blizu 10 odsto glasova i SD oko tri odsto. SDP je povećao broj glasova skoro 100 odsto. Oni mogu da formiraju vlast na Cetinju bez DPS-a.

DPS će u lokalnom parlamentu u Mojkovcu imati 14 odbornika, Za budućnost Mojkovca, DF, sedam mandata, Demokrate četiri mandata, URA dva mandata, Ujedinjena Crna Gora dva mandata, Ne damo Mojkovac dva mandata.

DPS može samostalno da vlada Petnjicom, ali je i u tom gradu imala lošiji rezultat u odnosu na parlamentarne izbore i prethodne lokalne.

Predsjednik Opštinske izborne komisije Petnjica Adis Duraković izjavio je da je Demokratska partija socijalista osvojila 17 od 31 odborničkog mjesta, a ranije je imala 20 odbornika.

Predsjednik crnogorske skupštine Aleksa Bečić je na Tviteru naveo da je opozicija u cetinjskoj skupštini ostvarila ubjedljivu pobjedu nad dosadašnjom vlašću DPS-SD.

On je ocijenio da je Cetinje „još jednom pokazalo da je crnogorsko, a svjetsko“, nakon što je, prema podacima Demokratske Crne Gore na osnovu 100 odsto glasova, DPS osvojio najviše glasova na Cetinju, ali neće moći da samostalno formira vlast.

– Demokrate i na Cetinju, i pored svih dešavanja i ekstremizacije, zabilježile su rast od 50 odsto, u odnosu na parlamentarne izbore –  naglasio je Bečić.

Bečić je naveo da su Demokrate zabilježile rast od 150 odsto i ostvarile osam odsto podrške u Petnjici.

Za Mojkovac je Bečić rekao da je ostvarena „istorijska pobjeda“.

– Istorijska pobjeda u junačkom Mojkovcu. Svim građanima čestitam na mirnim i dostojanstvenim izborima. Hvala biračima Demokrata na rastu i u Mojkovcu za 30 odsto u odnosu na parlamentarne izbore – naveo je Bečić.

 Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci