Skip to main content

Dodik: Vrijeme će pokazati ko ostaje na koncepciji odbrane Srpske, a ko izdajeDodik: Vrijeme će pokazati ko ostaje na koncepciji odbrane Srpske, a ko izdaje

Milorad Dodik-Foto:Agencije


Dodik je, komentarišući odluku opozicije da napusti posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, rekao da oni već odavno imaju praksu da nestanu kada je neka važna tema na dnevnom redu.

„To je vjerovatno njihov način izvršavanja obaveza prema strancima koji su preuzeli koncept od (pomoćnika državnog sekretar SAD za zapadni Balkan Gabrijela) Eskobara koji kaže da je razbio jedinstveni front odbrane Republike Srpske što je potvrdio prije dvije-tri sedmice. Oni smatraju da su sada više obavezni tim strancima nego Republici Srpskoj“, smatra Dodik.

Dodik kaže da opozicione stranke, nastojeći da pobjegnu od odgovornosti za Republiku Srpsku, sada kažu da nisu saglasne sa stavovima vlasti.

„Nemoguće da neko živi u Republici Srpskoj, a da nije saglasan sa da Srpska vrati svoje nadležnosti i da ima ono što je dobila. Osnovno je pitanje – zašto mi ne možemo da dobijemo ono što je potpisano? Zašto, u čemu je problem?“, upitao je Dodik.

Dodik je za ATV ocijenio da je „apsolutno degutantno sluganstvo“ koje pokazuje opozicija, te istakao da je čuo, ali ne i gledao sinoćnje gostovanje predsjednika SDS-a i PDP-a Mirka Šarovića i Branislava Borenovića na BN televiziji.

On ističe da je nevjerovatno toliko političkog luzerstva imati u sebi da u danu koji će ostati zabilježen kao jedan od važnijih u istoriji Republike Srpske, primite hvalospjeve lidera SDA Bakira Izetbegovića o tome „kako ste dobri prijatelji probosanske političke koncepcije“ i da ste „dobro postupili“ što niste branili Republiku Srpsku.

„Ovdje je problem što je neko od nas spreman da tako nešto uradi, a onda ćete ih slušati kako je SNSD i Milorad Dodik u koaliciji sa Bakirom. To je sve degutantno“, ocijenio je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

On poziva ljude da pogledaju šta je bilo na BN televiziji i zaključe ko je sa kim u koaliciji.

„Juče je bila Narodna skupština za Republiku Srpsku. Pogledajte ko se borio i ko se nije borio. To je jednostavno“, kaže Dodik.

Dodik je istakao da će vrijeme pokazati ko ostaje na koncepciji odbrane Republike Srpske, a ko je na koncepciji izdaje.

„Ako Bakir zahvaljuje za politiku Šaroviću i Borenoviću, onda je to izdaja za Republiku Srpsku. To ne može biti drugačije! Imate iščašenu političku situaciju, političko ludilo u kome se pokušava ovaj narod sluditi“, rekao je Dodik i istakao da njegovo 30-godišnje političko iskustvo pokazuje da narod dobro zna da razluči šta je šta.

On kaže da je to motiv zašto će SNSD i dalje ostati dosljedna svojoj politici i tako spriječiti da oni ne dođu na vlast nakon čega bi Republiku Srpsku na tacni predali Bakiru Izetbegoviću.

Dodik je rekao da će do Nove godine biti dva-tri zakona u vezi sa vraćanjem nadležnosti, te da se jedan odnosi na imovinska pitanja, drugi na završetak procesa u vezi sa Agencijom za lijekove, a treći na Visoki sudski tužilački savjet.

Narodna skupština Republike Srpske održala je u petak sjednicu o vraćanju prenesenih nadležnosti i usvojila Deklaraciju o ustavnim principima i četiri informacije sa zaključcima o vraćanju nadležnosti prenesenih sa Republike Srpske na nivo BiH.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare