Dodik: Prvi test – zakon da se Republika Srpska i srpski narod ne mogu zvati genocidnimDodik: Prvi test – zakon da se Republika Srpska i srpski narod ne mogu zvati genocidnim

Milorad Dodik-Foto:Agencije


– Mi ćemo predložiti zakon da se Republika Srpska i srpski narod ne može nazivati pogrdnim imenima, otići ćemo tamo i vidjećemo dalje. Ako bude volje da se radi, radićemo – rekao je Dodik novinarima u Prnjavoru.

On je podsjetio na zaključke Narodne skupštine da srpski predstavnici u zajedničkim institucijama rade u skladu sa onim šta je procjena i interes Republike Srpske.

– U tim zaključcima neće biti potrebno ništa mijenjati, samo da se to pravilno protumači – rekao je Dodik.

O narednoj posebnoj sjednici Narodne skupštine rekao je da je pristojno, nakon što je prošlo šest mjeseci od donošenja odluke o tome da se ne učestvuje u radi institucija na niovu BiH, da se ponovo sjedne.

– Razlozi zašto smo donijeli odluku zbog čega se ne pojavljujemo u odlučivanju nisu nestali, već su tu, ima nekih ideja – rekao je Dodik.

Dodik je ocijenio da bi moglo biti korisno da se predloži zakon prema kojem će se kazniti bilo kakvo nazivanje Republike Srpske i srpskog naroda genocidnim ili tvorevinom te vrste i da se to kažnjava zatvorom.

– Sada vidim neki iz opozicije ponovo galame, prije mjesec dana su govorili da nisu zainteresovani, da ne žele, neće ništa, a sada kada se pokušava nešto uraditi ništa im ne valja – istakao je Dodik.

On je dodao da se na te neozbiljne političke stavove ne treba obzirati, ali smatra da su oni dobrodošli sagovornici na Narodnoj skupštini.

– Biće mi veoma važno da čujem šta misle i opozicioni predstavnici – zaključio je Dodik.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga