Skip to main content

Dodik pozvao sve patriotske snage da izglasaju odluke o vraćanju nadležnostiDodik pozvao sve patriotske snage da izglasaju odluke o vraćanju nadležnosti

Milorad Dodik-Foto:Agencije


To nije avanturizam, naglasio je Dodik, jer se ništa ne radi mimo Ustava Republike Srpske i BiH.

Specijalnom američkom izaslaniku za Balkan poručio je da međunarodna zajednica treba da nađe način i povuče iz pravnog sistema nametnuti Inckov zakon.

Sve dok se to ne desi, Srpska ostaje pri odluci da ne učestvuje u radu zajedničkih institucija.

Sve što Republika Srpska radi na vraćanju nasilno oduzetih ustavnih nadležnosti u oblasti odbrane, pravosuđa i indirektnih poreza su političke, a ne ratne inicijative.

Znaćemo da se branimo političkim sredstvima, ali nećemo ratovati – poručio je iz Istočnog Sarajeva Milorad Dodik, nakon što je sa dvojicom članova Predsjedništva u Sarajevu razgovarao sa američkim izaslanikom za Balkan Gabrijelom Eskobarom i zvaničnikom EU Markom Makovecom.

– Mi ćemo povući saglasnosti iz te tri oblasti i poništiti odluke o 140 nametnih zakona i uputiti se u normativno uređenje tih oblasti, odbacujem da se radi o ratnoj opciji, već o odbrani ustava i ništa drugo – naveo je Dodik.

Prijetnja Bakira Izetbegovića da će sve i jednu odluku Narodne skupštine oboriti na Ustavnom sudu BiH, samo je potvrda da je taj Sud pod njihovom kontrolom, dodao je DodikKomentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci