Skip to main content

Dodik: Posebna sjednica u rangu istorijskeDodik: Posebna sjednica u rangu istorijske

Milorad Dodik-Foto:Agencije


– Bilo je mnogo otpora, i oni su dolazili iz vana, gdje su pokušali da spriječe njeno održavanje, što samo govori koliko je važna. S druge strane tu je i opozicija, koja je na različite načine u službi stranaca pokušala da obesnaži snagu održavanja ove posebne sjednice. Ali ljudi koji odlučuju u Republici Srpskoj su odlučni da ovo provedu i povući ćemo saglasnost koja je ranije data pod velikim pritiscima – naglasio je Dodik.

On je poručio da će se povući saglasnost na formiranje Oružanih snaga, i da će se onda sjesti i vidjeti na koji način će se to pitanje riješavati.

– Isto tako je i za indirektno oporezivanje, jer Dejtonski sporazum kaže da je Srpska faktor fiskalnog sistema, a ne BiH. Tu su i sve druge odluke koje je donio visoki predstavnik, a nisu bile u skladu sa Ustavom BiH i njihovo važenje na prostoru Republike Srpske biće ukinutu dok se ne donese novo zakonodavstvo. Da li je neko od tih pitanja moguće urediti na nivou BiH na novim osnovama, ali mnogi od tih zakona biće predmet zakonodavstva Republike Srpske – poručio je Dodik.  Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci