Skip to main content

Dodik: Politički proces koji je povelo Sarajevo je kraj BiH
– Republika Srpska je sve učinila u skladu sa Ustavom i Dejtonskim sporazumom – rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci, komentarišući predmet koji se u Tužilaštvu BiH vodi protiv zvaničnika Srpske zbog navodnog napada na ustavno-pravni poredak BiH.

On je istakao da Sud i Tužilaštvo BiH rade po nalogu političkog Sarajeva i da je u pitanju politički progon, izrazivši žaljenje što je, kako je rekao, opozicija iz Republike Srpske upletena u to.

– Oni svjesno ili nesvjesno idu u prilog onima koji žele da naprave slučaj od ovog – rekao je Dodik.

Dodik je poručio da će se Republika Srpska organizovano braniti, te da će u roku od mjesec dana imati zakone koji će regulisati pravosuđe.

– Zabranićemo njihovo djelovanje, obezbijedićemo da se stvori neutralno pravosuđe koje nema politički motivisane odluke – naglasio je on.

Dodik je rekao i da će Republika Srpska u toku januara donijeti zakon i uvesti Visoki sudski i tužilački savjet.

– Taj zakon je već upućen ili će se ovih dana uputiti prema Narodnoj skupštini i ona će odlučiti kada će o tom zakonu raspravljati. To podrazumjeva diskvalifikaciju Suda i Tužilaštva BiH na prostoru Republike Srpske i to je ozbiljan posao koji ćemo učiniti. Niko nas u tome neće zaustaviti – poručio je Dodik.

Dodik je naglasio da je Republika Srpska privlačna za investicije i da ima istorijski nivo koeficijenta za raspodjelu sredstava od indirektinih poreza koji iznosi 34,57 odsto.

– To govori da Republika Srpska ima povećane investicije i potrošnju. Na Јahorini je cijena kvadrata apartmana 10 000 KM, a na Bjelašnici je 2 200 KM. To govori da je Srpska u odnosu na Federaciju BiH intenzivnija kada je riječ o investicijama – rekao je on i dodao da ovome ne može da naškodi nelegalni visoki predstavnik Kristijan Šmit.

Dodik je rekao da čovjek koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik u BiH, u nedostatku autoriteta, prijeti Republici Srpskoj, ali da ne može da se bavi pitanjima Međunarodnog monetarnog fonda, Svjetske banke i evropskih fondova.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci