Republika Srpska

Dodik Hercegovcima: Bolje da imate Elektroprivredu i direktora ERS nego ministra u Vladi RS

„Ja sam taj koji je smjestio sjedište Elektroprivrede RS u Trebinje. Smatram da je to u redu i da oni treba da budu generator onoga što je razvoj same Hercegovine. Danas je u nekom suštinskom smislu, po mnogo čemu, važnije imati Elektroprivredu i direktora Elektroprivrede u Hercegovini, nego neko ministarstvo. To što negdje nema ministra iz neke opštine to ne znači da je ta neka opština bila zapostavljena i najbolji dokaz za to je Trebinje i Hercegovina u cjelini“, odgovor je predsjednika RS Milorada Dodika na jedno od pitanja koja su mu uputili građani Hercegovine, a na koja je odgovarao u emisiji „RS pita predsjednika“ emitovanoj sinoć na RTRS-u.


Dodik Hercegovcima: Bolje da imate Elektroprivredu i direktora ERS nego ministra u Vladi RS

Foto: ScreenShot/YouTube


-Nevesinje, evo. Nemaju ministra, ali kad je došao moj sastanak sa Vučićem, kada sam tražio da pomognemo nekoliko opština, da preokrenemo situaciju, ja sam rekao da to treba da bude Nevesinje. Dobili su 4.000.000 evra, pa je to bilo sasvim dovoljno da se mnoge stvari tamo riješe. Jeste to fino imati svoje ljude, a onda najčešće ti ljudi za par mjeseci postanu najomraženiji u tim sredinama, jer ako neko dođe iz neke opštine u Vladu, oni smatraju da on samo treba da servisira tu. Ministar u Vladi je ministar za sve – poručio je Dodik.

Trebinjci i ostali Hercegovci pitali su Dodika i kada će biti poboljšana putna infratsruktura u Hercegovini, te da li će biti realizovani projekti izgradnje aerodroma i nove bolnice u Trebinju. Odgovarajući na pitanje o aerodromu, Dodik je rekao:

-Ja sam uvjeren da će aerodrom uz sve ove zastoje biti izgrađen. On je kapitalan projekat i suštinski za razvoj Trebinja i toga kraja. Vlada Srbije je u budžetu planirala stavku o izgradnji aerodroma u Trebinju što govori o ozbiljnosti projekta. Zastoj je formalne prirode, vezan za saglasnosti na nivou BiH. Mi ćemo ići sa tim da to odmah stavljamo na dnevni red.

Odgovarajući na pitanje o lošoj putnoj infrastrukturi, što se izdvaja kao jedan od glavnih problema u Hercegovini, Dodik je najavio da će kroz narednih 20 dana u Trebinju biti održana prezentacija, a u vezi sa izgradnjom brze ceste od Trebinja prema Gacku i dalje prema Višegradu.

-Mi ćemo da uradimo sve sa stanovišta onoga što mi treba da učinimo – obećava Dodik.

Kada je riječ o izgradnji novog objekta bolnice, prema Dodikovim riječima ona bi trebalo da počne do proljeća. Dodik je već ranije bio obećao i najavio da će radovi početi do septembra, međutim, to se nije dogodilo. Kao opravdanje, Dodik navodi neophodno vrijeme i obavezu poštivanja procedura.

-To je projekat koji košta preko 100.000.000, a taj novac daje RS. Bolnica će se raditi, ali ona traži svoje vrijeme, Ne možete, ljudi, imate procedure. Morate da idete na tendere i da ispoštujete procedure – poručuje Dodik.

Podsjetimo, zbog izbora lokacije za izgradnju Bolnice negoduju članovi Pokreta za restituciju Trebinje, koji su podnijeli i krivične prijave protiv nadležnih zbog odluka da poljoprivredno zemljište pretvore u građevinsko za izgradnju nove bolnice. To je, prema njihovim tvrdnjama, „samo paravan za nezakonito oduzimanje tog zemljišta“.

N.Petković

 Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga