Skip to main content

DNS: Nova ponuda za dogovor ili formiranje trećeg blokaDNS: Nova ponuda za dogovor ili formiranje trećeg bloka

Foto: RTRS


SDS-u i PDP-u Nešić poručio da su im vrata otvorena do kraja januara. Mirko Šarović nije čekao rok. U političkom ratu između Nešića i Nebojše Vukanovića, predsjednik SDS-a podržao je Vukanovića.

Nešić mu uzvratio – Šarović je u SDS-u povjerenik Nebojše Vukanovića.

Kako su ranije i najavili predstavnici SDS-a i PDP-a, ali ni SPS-a nisu došli u sjedište Demokratskog narodnog saveza . I pored toga domaćin je odlučio da im za razgovor da novi rok. Ako i to ignorišu od izlaska na izbore sa zajedničkom listom za kandidate za predsjednika Srpske i člana Predsjedništva BiH – nema ništa.

– Mi im dajemo rok do kraja januara, ako toga ne bude, mi idemo u formiranje trećeg bloka – rekao je Nešić.

A da je treći blok sve izvjesniji potvrđuje i saopštenje predsjednika SDS-a Mirka Šarovića. Kaže, da svaka stranka bira svoj put, pa i DNS. Јasno navodi na čijoj je strani u neračišćenim odnosima Nenada Nešića i Nebojše Vukanovića, koji su kamen spoticanja u opoziciji.

– Radi se o pravom opozicionaru koji uživa podršku i mene lično i Srpske demokratske stranke u borbi protiv režima. Opoziciji je potrebno više takvih ljudi i ne sumnjam da će Vukanović dati nemjerljiv doprinos u našoj opozicionoj borbi koja slijedi naredne izborne godine – saopštio je Šarović.

Odgovor Nešića Šaroviću samo je produbio jaz među opozicionim partijama.

– SDS-u želim da što prije pronađe svog predsjednika, jer je stigla potvrda da je Šarović povjerenik Nebojše Vukanovića na mjestu predsjednika ove partije – rekao je Nešić.

Bez obzira na sve, tri neparlamentarne političke partije koje će sa DNS-om ako do toga dođe u treći politički blok, smatraju da je za pobjedu opozicije na izborima potrebno njihovo jedinstvo.

– Sve pojedinačne ambicije i sujete treba smiriti, jer je cilj jedinstven – kaže predsjednik Saveza penzionera i potomaka Dragutin Ilić.

Predsjednik Slobodne stranke Srpske Luka Kecman istakao je da je potrebno utvrditi strategiju.

Sastanak opozicije u organizaciji DNS-a u SDS-u i PDP-u ocijenili su kao preuranjen i nepotreban u situaciji, kako su naveli, međusobnih trvenja.

To okupljanje smatraju u ovom trenutku ne bi dalo rezulate. Iz DNS-a tvrde da njima ni ne odgovaraju zajedničke liste,ali su na to pristali zbog većine opozicionih partija.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci