Skip to main content

Detalji presretnutog razgovora Zvicera: „Imamo 100 miliona dolara za ubistvo Vučića“Detalji presretnutog razgovora Zvicera: „Imamo 100 miliona dolara za ubistvo Vučića“

Foto: Adria TV


Policija EU presrela razgovor u kome šef ‘kavčana’ Radoje Zvicer saradnicima kaže da je spreman da plati koliko god treba da se ‘sašije Vučić’! 

Sve to je, kako saznaje Informer, sam Zvicer rekao u telefonskom razgovoru koji je u decembru prošle godine presrela policija jedne države EU. U komunikaciji sa svojim saradnicima, vođa „kavčana“ je u više navrata u šiframa pomenuo i „glavnog šefa“ koji sve politički podržava i „na vezi je sa zapadnim službama“. 

-U jednom od razgovora sa svojim glavnim logističarom u Evropi, čovjekom čiji je nadimak Debeli, rekao je da će ako treba, za Vučićevu glavu da plati i sto miliona dolara – prenosi sagovornik Informera.

Šef „kavčana“ je u prisluškivanim razgovorima u više navrata u šiframa pominjao i „glavnog šefa“ koji sve politički kontroliše, ali nije direktno rekao njegovo ime. 

– Zvicer, naravno, njemu nigdje ne pominje ime, ali kaže da je to „onaj naš gore“, „onaj glavni“ i „onaj sa kojim smo sve napravili“… Taj, kako govori Zvicer, drži sve pod političkom kontrolom i ima na vezi strane službe. Zadatak tog moćnika, rekao je Zvicer u jednom od razgovora, jeste da posle atentata sve politički riješi i u Srbiji i u Crnoj Gori – prepričava izvor Informera.

Prema njegovim riječima, u istrazi sumnjaju da je politički zaštitnik koga Zvicer pominje zapravo predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, ali da za to još nema konkretnih dokaza.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da je siguran da Radoje Zvicer ništa nije radio sam, već da ima svog političkog šefa.

– Taj politički šef nije u Srbiji, već je dio struktura vlasti nekih nama bliskih država i on već decenijama rukovodi sličnim ljudima kao što je Zvicer. Ne mogu da izlazim sa imenima prije nego što se podigne optužnica, ali više je nego jasno da ljudi kao što je Zvicer nisu ni nastali, ni postali to što su postali bez aktivnog učešća politike –  rekao je Vulin, koji je dodao da postoje „istražne pretpostavke“ i gdje se trenutno nalazi Zvicer.

– Imamo indicije gdje se sada nalaze Zvicer i njegovi najbliži saradnici. Budući da su u pitanju državljani različitih zemalja, nisu svi na jednom mjestu, ali oni i pored toga što se skrivaju i što su na potjernicama imaju veliku moć, puno novca i sposobnost da dođu do ljudi, i u Srbiji, koji bi bili u stanju da izvedu zločin. Oni su spremni da novac upotrebe za smrt onih koji su učinili da se njihov klan raspadne, a upravo je predsjednik Vučić taj čovjek koji je tome doprinio. Vučić je poveo borbu protiv mafije i podržao srpsku policiju i BIA u toj borbi. On nam je presudno omogućio da razbijemo jedan od najorganizovanijih i najsurovijih narko-klanova uopšte u Evropi, ne samo u Srbiji – rekao je ministar. Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci