Skip to main content
Region

Demokratski front više ne postoji u Crnoj Gori

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da su lideri DF-a donijeli odluku da politiku nastave pojedinačno.


Demokratski front više ne postoji u Crnoj Gori

Foto: Borba


“DF je donio odluku da konstituenti DF-a idu različitim putevima ka istom cilju”, kazao je Mandić.

Kaže i da svoju borbu nastavljaju dalje.

„Važno nam je da ljudi koji podržavaju DF znaju da među nama nema svađe, sukoba, razlika“, kazao je Mandić.

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je da su imali različite političke stavove i interese, ali su imali zajednički cilj da se ujedini srpski i crnogorski svijet.

„Misija DF-a je ostvarena. Srbi i Crnogorci u Crnoj Gori su pomireni“, kazao je Medojević.

Da nije bilo DF-a, kako kaže Medojević, ne bi bilo promjena u Crnoj Gori.

„Bilo je to divno putovanje sa mojim prijateljima. Ako se ne slažemo oko nekih stvari to je daleko manje od onoga oko čega se slažemo i kroz šta smo prošli… Misija je ostvarena i Đukanović i DPS su pali“, kazao je Medojević.

Medojević kaže i da nije bilo svađa među liderima DF-a i da sve njihove koalicije na lokalnom nivou ostaju.

„Bolje je da se posvetimo stvaranju ponude za birače i ostvarimo što bolji rezultat i ponudu u Crnoj Gori“, istakao je Medojević.

On je najavio da će PzP na junskim parlamentarnim izborima nastupiti samostalno sa programom čiji će fokus biti na tome kako da se sprovedu reforme.

Knežević: Nema sukoba

Lider DNP-a Milan Knežević demantovao je navode medija da su se sukobili oko kvota i imena kandidata, jer do toga nisu ni došli.

“Nažalost oni anonimusi koje smo mi doveli i postavili za premijera, potpredsjednika, ministre, čast izuzecima su više imali cilj da se obračunavaju sa DF nego da demokratizuju Crnu Goru. Cilj svim političkim subjektima bi trebao da uđu u borbu sa nasljeđem i zaostavštinom kriminala. U Demokratskom frontu su već odmah posle avgustovskih izbora počela razmišljanja kako dalje da se prilagodimo novim okolnostima. Tražili smo modalitete i pokušali da ono što je u biti bila ideološka platforma, a to je crnogorsko- srpsko pomirenje, ali ne na štetu manjina, dobijemo okvir. Ovo predstavlja logičan slijed i kraj jednog istorijskog putovanja koje će trag ostaviti”, rekao je Knežević.

Naglasio je i da neće odgovarati na pitanja novinara, te da će o modalitetima izlaska na izbore javnost obavijestiti naknadno.

“Ovo je poslednje zajedničko pojavljivanje Demokratskog fronta”, naglasio je Knežević.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci