Skip to main content

Dačić: Raspisivanje parlamentarnih i lokalnih izbora 15. februara
Dačić je rekao da  nije praksa i nije za to da se izborni zakoni mijenjaju pred izbore, ali se to sada čini jer je rezultat međustranačkog dijaloga i preporuka OEBS-a kako bi izbornim uslovima u Srbiji relativno svi bili zadovoljni, prenosi RTS, pozivajući se na Tanjug.

Predsjednik skupštine izjavio je da lokalne i predsjedničke izbore raspisuje on, kao predsjednik Narodne skupštine, dok će predsjednik Republike, kako je naveo, raspisati vanredne parlamentarne izbore, a nakon obrazloženja Vlade Srbije da se raspišu vanredni parlamentarni izbori.

„Cilj većine stranaka je da svi izbori budu održani istog dana, neki dogovor je da to bude 3. aprila. Zakonski i ustavni rokovi za raspisivanje izbora su različiti, tako da kada je riječ o lokalnim i parlamentarnim oni se raspisuju 45 dana prije održavanja, što je oko 15. februara. Predsjednički izbori se raspisuju 90 dana prije isteka mandata, predsjedniku Vučiću mandat ističe krajem maja i raspisivanje će biti znači oko 2. marta“, rekao je Dačić u Leskovcu, gdje je održao sastanak sa rukovodstvom gradskih i opštinskih odbora iz Jablaničkog, Pčinjskog i Pirotskog okruga.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci