Brnabić: Tačka na Rio Tinto nema veze sa ÐokovicemBrnabić: Tačka na Rio Tinto nema veze sa Ðokovicem

Ana Brnabić -Foto: Tanjug


-Ne bih da sakupljam jeftine političke poene i pričam o tome, ovo nema veze sa Ðokovićem. Mi smo se borili za Novaka kao za našeg državljana, i drago nam je da je on došao kući – rekla je Brnabić za televiziju Prva.

Ponovila je ono zašto je Vlada u četvrtak donijela odluku da se obustavi projekat Rio Tinto.
-Prije  svega, na prvom mjestu su građani. Postoji veliki broj građana koji su ozbiljno zabrinuti zbog životne sredine usled ovog projekta. Žao mi je što o tome nismo ranije pričali, predsjednica sam vlade od 2017. godine. Zašto to dosad nismo pričali? – upitala je ona.

Kako je rekla predsjednik Vučić je bio u Nedeljicama, obećao je ljudima koji žive tamo da više nećemo ništa raditi po pitanju ovog projekta.

-Ali, nastavili su se protesti, besomučne laži. Mi smo spremni da se borimo za interese naše republike i naroda, da zaštitimo ako bude problema. Ovde imate jedan stepen ludila. Imate američke fondacije koji plaćaju proteste protiv Rio Tinta, koja je američka, kanadska i australijska kompanija. Licemerje je to jer iz određenih država se finansiraju proteste –  dodala je Brnabić u razgovoru za televiziju Prva

Na pitanje, ko traži od stranih zemalja da se ne dira Rio Tinto, premijerka je pojasnila situaciju.

-Nije baš da tako kažu „ne dirajte Rio Tino“, nego su zabrinuti da mi ne stopiramo taj projekat. U pitanju su određene ambasade. Mi danas imamo stotine hiljade, milione evra i dolara, koji ulaze svake godine u Srbiju. Namenjeni su za razne stvari – da li da finansiraju projekte koje se bave ekologijom, slobodnom medija, vladavinom prava… A, ustvari, kada pogledate sve to, od toga ne ostane ništa. Ne bore se za ekologiju, slobodu medija. Gde ide taj novac? Radila sam na nekim projektima. Radila sam konstruktivne stvari, nikada destruktivne. Nikada nisam izašla da blokiram saobraćajnice. Išla sam da napravim zakon, ne idete u proteste – naglasila je Brnabić.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga