„Zubačka Ubla čuvaju duh zajedništva našeg naroda“„Zubačka Ubla čuvaju duh zajedništva našeg naroda“

Foto: Radio Trebinje


Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ponovio je Ublima da je opredjeljenje gradske uprave Trebinja prilagoditi program na popularnom trebinjskom izletištu svim uzrasnim kategorijama – od programa za najmlađe, pa do sportskih disciplina, do tradicionalnog pripremanja kotlića.

– Mnogo nam je bitino da sa Ubala šaljemo poruke zajedništva, posebno što su danas sa nama predsjednici opština Herceg Novi i Nikšić i nadamo se da će tako biti i ubuduće. Naš interes je da se povežemo kulturno, sportski i na svaki drugi način – rekao je gradonačelnik Ćurić.

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević uputio je sa Ubala poruke zajdništva, gdje, kako je istakao trebamo da je prisjetimo zajeničke prošlošti ali i stravali bolju budućnost.

– Ovo je sabor u čvorištu jednog dijala našeg naroda i mi ćemo ovdje nastaviti da se okupljamo slijedeći duh naših predaka, koji su na ovim mjestu dizali bune i ustanke, a mi ćemo se ovdje okupljati, družiti i postizati neke druge uspjehe za dobrobit našeg naroda – rekao je Kovačević.

I Stevan Katić, predsjednik opštine Herceg Novi rado se odazvao pozivu da učestvuje na tradicionalnom saborovanju na Ublima.

– Ubla su samo jedna tačka i spona koja povezuje naš narod i nadamo se da će ova tradicija da se nastavi i u budućnosti –  rekao je on.

U folklornom dijelu programa nastupili su najmlađi sastav ANI Jovan Dučić i Alat iz Trebinja , KUD Igalo, vokalni solista Sara Grubač i narodni guslar Veselin Kosović.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga