Zoning plan aerodrom Trebinje: U februaru usvajanje važnog dokumentaZoning plan aerodrom Trebinje: U februaru usvajanje važnog dokumenta

Javna rasprava/Foto: Radio Trebinje


– Očekujemo početkom naredne godine da se planska dokumentacija usvoji u Narodnoj skupštini RS, da se poslije toga završi tehnička dokumentacija, dobije građevinska dozvola i da počnu  radovi – rekao je ovo za Radio Trebinje Mladen Stanković, direktor preduzeća „Aerodrom Trebinje“.

Pomoćnik ministra za urbanizam i prostorno planiranje RS Dragan Jeftić, nakon današnje javne rasprave o nacrtu zoning plana za trebinjski aerodrom, rekao je da očekuje da će u februaru naredne godine biti usvojen ovaj plan.

– Nakon toga se otvara postupak eksproprijacije zeljišta i izdavanja lokacijskih uslova. Time počinju pripremni radovi na izgradnji aedroma, a osnovni uslov je rješavanje-imovinsko pravnih odnosa na lokalitetu aerodroma – naveo je on.

Jeftić je podsjetio da su počeli radovi na istraživanjima terena na području Taleže, gdje treba da bude aerodrom.

– Mislim da će građani, koji su do sada bili skeptični, vidjeti da se kreće u pravu realizaciju. Aerodrom će se raditi fazno, jer je riječ o veoma kopleksnonm objektu – najavio je pomoćnik ministra za građevinarstvo i ekologiju RS.

Jeftić je dodao da što se tiče same realizacije projekta neće biti problema, jer je novac obezbjeđen od Vlade Srbije, Vlade RS i grada Trebinja.

Prema riječima Veselina Savića, direktora trebinjske područne jedinice Privredne komore RS privrednici u ovom dijelu Srpske su pozitivno prihvatili ovaj projekat.

– Nadamo se da će ovaj put doći do njegove realaizacije, jer se ozbiljno krenulo u to. Očekujemo pozitivne efekte za privredu ne samo Trebinja, nego cijele regije i šire. Takođe, očekujemo da će u pripremnim radovima biti uključen dio naše građevinske operative, kao i kasnije u gradnji objekta – naveo je Savić.

Milan Tešanović, ispred nosioca izrade zoning plana, je objasnio da će nakon javnog uvida i današnje rasprave biti razmotrene sve primjedbe zainteresovanih stranaka na nacrt zoning plana, nakon čega ovaj dokument ide na usvajanje, vjerovatno, u februaru naredne godine.

Javni uvid zoning plana trebinjskog aerodroma traje do 6. januara.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga