Za sedam dana 380 oboljelih u Trebinju: Veliki pritisak na porodičnu medicinuZa sedam dana 380 oboljelih u Trebinju: Veliki pritisak na porodičnu medicinu

Dom zdravlja Trebinje/Foto: Internet


Mučibabićeva je navela da je 36 pacijenata na kiseoničkoj terapiji i da nema onih koju su životno ugroženi. Ona je dodala da je najmlađi pacijent dvadestrogodišnja osoba iz Trebinja koja nije na kiseoničkoj terapiji.
-Najviše pacijenata, 37 je iz Trebinja, sedam je iz Bileće, po tri su iz Gacka i Nevesinja, četvoro je iz Ljubinja i jedan pacijent je iz Nikšića – rekla je Mučibabićeva.
Zamjenik direktora Doma zdravlja Radovan Todorović rekao je Srni da je epidemiološka situacija u Trebinju veoma loša, da je veliki broj koji su pozitivni na kovid, a u protekloj sedmici registrovano je 380 oboljelih.
-Veliki broj pacijenata javlja se u kovid ambulante, veliki je pritisak na porodičnu medicinu. Imamo problema i sa zaposlenima koji zbog virusa korona ispadaju iz svojih smjena –  rekao je Todorović.
On je dodao da se testiranje na virus korona redovno vrši u kovid ambulantama, ali da zbog povećanog broja testiranja rezultati dolaze nešto sporije. Prema izvještaju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u Trebinju je danas registrovano 90 zaraženih virusom korona.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga