Vulin: Bićemo ovdje dok god bude bilo potrebnoVulin: Bićemo ovdje dok god bude bilo potrebno

Foto:Jadran Trebinje


-Republika Srpska uvijek može da računa na Republiku Srbiju, mi smo jedno i tako se i ponašamo. Svaki grad u RS može da računa na našu pomoć, a ovo je samo konkretan način da pomognemo . Predsjednik Aleksandar Vučić je odmah po zaprimanju zahtjeva naredio MUP-u Srbije da obezbijedi potrebne snage i da ne čekajući ništa pomogne Trebinju. Danas je u pitanju požar, mi smo tu sa odgovarajućim posadama, od jutros smo imali preko 70 naleta, što je oko 80 tona vode- rekao je Vulin.

Prema Vulinovim riječima helikopteri i ljudstvo biće u Trebinju dok god bude bilo potrebno.

-Republika Srpska zna da može da računa na Srbiju i pored svih brojnih projekata koji su insprisani i finansirani od strane Srbije i Aleksandra Vučića. Mi BiH poštujemo, a Republiku Srpsku iskreno volimo- kazao je Vulin nakon sastanka sa Mirkom Ćurićem gradonačelnikom Trebinja.
vulin 5

Ćurić je zahvalio na podršci republike Srbije istakaviši da je ovo požar koji je u predhodnih desetak dana iscrpio raspoložive resurse, a veliku podršku cijelo vrijeme pružao je Helikopterski servis RS.  

-Danas smo dobili podršku helikoptera iz Srbije. Veliko hvala na podršci. Ono sto je veoma važno situacija je dosta bolja,  evo i vrijeme se promijenilo i nadamo se upravo danas u toku dana da će doći do stabilizacije i najvažnije da nisu ugroženi  ljudski zivoti. Nije stradao niti jedan objekat nadamo se da ce tako da bude i u narednom periodu- rekao je Ćurić.

Na terenu je trenutno više od 100 ljudi pripadnika  Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje, DVD “Lastva”,  jedinica podrške iz HET-a  i mještana.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga