Volonterski staž za 17 trebinjskih profesora i nastavnika
Ćurić je rekao da će za iz gradskog budžeta biti finansirani porezi i doprinosi za volontere u ukupnom iznosu od oko 25 000 KM.

– Ovaj program je otvoren tokom cijele godine i svi koji su izrazili želju da volontiraju dobili su priliku. I u narednoj godini nas očekuje isti program podrške – rekao je Ćurić.

Božana Milošević je dobila priliku da volonterski staž odradi u Gimnaziji „Jovan Dučić“, što za nju predstavlja veliku satisfakciju.

Kaže da je zavrila srpski jezik i književnost, a nakon jedne školske godine imaće priliku da položi stručni ispit.

Đorđe Kurtović je završio psihologiju i volonterski staž odradiće u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“.

– Velika mi je čast što imam priliku da radim sa svojim bivšim nastavnicima. Iskreno hvala Gradskoj upravi i gradonačelniku što su podržali ovaj program i omogućili nam da steknemo uslove za polaganje stručnog ispita –  kazao je Kurtović.

Direktor Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“ Milorad Nadaždin rekao je da bez podrške Grada ne bi bilo prilike za ove mlade ljude da odrade svoj pripravnički staž.

– U prosvjeti je vrlo specifična situacija, jer imamo određen broj područnih škola koje su prestale sa radom i tako dolazi do viška radnika. Prilikom zapošljavnja upravo ti ljudi imaju prioritet, tako da je skoro nemoguće svršenim studentima dati priliku. Ovo je odličan program koji treba podržati – rekao je Nadaždin.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga